Δομές φιλοξενίας επισκέφθηκε ο Μηταράκης λίγες μέρες μετά τα περίφημα σχόλια «Ναι, αλλά για τους ντόπιους δεν λέτε τίποτα» προς Ολλανδή ευρωβουλευτή

Να υπενθυμίσουμε ότι η παραπάνω κίνηση γίνεται όταν μόλις τρεις μέρες πριν, είχε σχολιάσει καυστικά Ολλανδή ευρωβουλευτή, που «τόλμησε» να θίξει το ζήτημα της φωτιάς και τους μετανάστες.

5355429 1

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις δομές φιλοξενίας σε Σκαραμαγκά, Θήβα και Ριτσώνα επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Να υπενθυμίσουμε ωστόσο ότι η παραπάνω κίνηση γίνεται όταν μόλις τρεις μέρες πριν, είχε δηλώσει τα εξής σε Ολλανδή ευρωβουλευτή, όταν εκείνη «τόλμησε» να θίξει το ζήτημα της φωτιάς και τους μετανάστες:

«Η ελληνική κυβέρνηση «φυσικά και έχει σχέδιο». «Δείχνετε ενδιαφέρον για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι υποφέρουν από τη φωτιά; Έχετε ρωτήσει για αυτούς;»

Στην συνέχεια η κυρία Στρικ απάντησε, λέγοντας πως η ίδια «φυσικά» και ανησυχεί για όλους τους ανθρώπους που επηρεάζονται από τις φωτιές. Και στη συνέχεια πρόσθεσε, «Αλλά έχετε μία ειδική ευθύνη απέναντι σε ανθρώπους που κρατούνται και δεν μπορούν να μετακινηθούν να σώσουν τις ζωές τους».

Όσον αφορά τις δομές φιλοξενίας προσφύγων – σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Στις δομές αυτές έχουν μεταφερθεί διαμένοντες, μετά την εκκένωση της δομής Μαλακάσας και του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στη δομή του Σκαραμαγκά έχουν μεταφερθεί, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, 217 διαμένοντες από το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ της Αμυγδαλέζας, οι οποίοι και τοποθετήθηκαν σε απομονωμένο χώρο εντός της δομής, χωρίς να μεταβληθεί το καθεστώς κράτησής τους. Στο σύνολο των εκτάκτως φιλοξενουμένων, έχουν παρασχεθεί από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τα απαραίτητα κλινοσκεπάσματα, καθώς και επαρκείς ποσότητες φαγητού, νερού και ειδών υγιεινής.

Επιπροσθέτως, η δομή της Θήβας παραμένει σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας, βάσει του σχεδίου “Αγνοδίκη”, προκειμένου να ανταποκριθεί σε πιθανό σενάριο προληπτικής εκκένωσης ή προσωρινής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο από άλλες δομές φιλοξενίας.

Τέλος, στη δομή της Ριτσώνας έχει μεταφερθεί το σύνολο των διαμενόντων από την δομή της Μαλακάσας, οι οποίοι στεγάζονται σε οικίσκους. Με τη συνδρομή του ΔΟΜ, έχουν διανεμηθεί επαρκή κλινοσκεπάσματα, ποσότητες φαγητού και νερού, μάσκες προστασίας μίας χρήσης, καθώς και είδη υγιεινής. Παράλληλα, το προσωπικό της δομής έχει μεριμνήσει για την αντιμετώπιση πιθανών αιτιών πυρκαγιάς, αποψιλώνοντας την βλάστηση εντός της δομής, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο. 

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…