Newsroom

Newsroom

Δολοφονήθηκε σύρος σκηνοθέτης – δημοσιογράφος που είχε αποκαλύψει εγκλήματα του ISIS

Νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι έπεσε ο Νάτζι Τζερφ, δημοσιογράφος και δημιουργός ντοκιμαντέρ για τη δράση και τα εγκλήματα του…

23924500 natz.limghandler

Νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι έπεσε ο Νάτζι Τζερφ, δημοσιογράφος και δημιουργός ντοκιμαντέρ για τη δράση και τα εγκλήματα του Ισλαμικού Κράτους. Η δολοφονική επίθεση έγινε στην πόλη Γκαζιαντέπ της Τουρκίας

Η μη κυβερνητική οργάνωση “Η Ράκα αιματοκυλίζεται σιωπηρά”, ανέφερε μέσω του Twitter ότι “ο σκηνοθέτης Νάτζι Τζερφ, πατέρας δύο παιδιών, δολοφονήθηκε” στο Γκαζίαντεπ, στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο 37χρονος σκηνοθέτης γύριζε ένα ντοκιμαντέρ για τις σφαγές που διαπράττουν οι τζιχαντιστές του ΙΚ.

“Δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι ενώ έκανε τον περίπατό του στον δρόμο. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή” μετέδωσε ο ενημερωτικός ιστότοπος T24.

Η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία.

Ο Τζερφ, που ήταν γνωστός αντικαθεστωτικός, είχε γυρίσει πολλά ντοκιμαντέρ για τη συριακή κρίση. Συνεργαζόταν με τα μέλη της οργάνωσης “Η Ράκα αιματοκυλίζεται σιωπηρά” που από τον Απρίλιο του 2014 καταγράφει κρυφά τις βαρβαρότητες των τζιχαντιστών στην πόλη αυτή, την “πρωτεύουσα” του ΙΚ.

Επίσης ήταν ο δημιουργός δύο πρόσφατων ντοκιμαντέρ για τη δράση του ISIS, ενός για τη δουλειά του RBSS στη Ράκα και ενός για τις δολοφονίες Σύριων ακτιβιστών στο Χαλέπι

“Θα πήγαινε αυτήν την εβδομάδα στο Παρίσι αφού ο ίδιος και η οικογένειά του έλαβαν άσυλο στη Γαλλία”, είπε ένας φίλος του που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…