Newsroom

Newsroom

Δολοφονική η διαχείριση του κορονοϊού: Πέθανε 97,7% των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ – Τι αναφέρει η νέα έρευνα Λύτρα

Σοκάρουν τα νέα επικαιροποιημένα στοιχεία της έρευνας του Θεόδωρου Λύτρα για τους θανάτους των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ

ΜΕΘ

Συνέχεια στις σοκαριστικές παρατηρήσεις που είχε αποκαλύψει πέρυσι με την μελέτη του μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, για τη θνητότητα ασθενών με CoViD εντός και εκτός ΜΕΘ, δίνει νέα μελέτη η οποία υπογράφεται μόνο από τον Θοδωρή Λύτρα.

Τι αναφέρει η νέα έρευνα Λύτρα για τους θανάτους διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ

Η ενημερωμένη μελέτη ασχολείται με την θνητότητα διασωληνωμένων ασθενών σε σχέση με τον φόρτο του Συστήματος υγείας από τον Σεπτέμβρη 2021 έως τον Απρίλη 2022.

  1. Επιβεβαιώνει πλήρως τα ευρήματα της αρχικής μελέτης, σε υπερδιπλάσιο δείγμα διασωληνωμένων ασθενών (14.011 vs 6.282).
  2. Μεταξύ των ασθενών που δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ, σχεδόν όλοι απεβίωσαν, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 97,7%, που σε απόλυτο αριθμό μεταφράζεται σε 1.084 ασθενείς
  3. Από την 1η Σεπτεμβρίου παρατηρείται «επιδείνωση» της θνητότητας κατά 21% για ορισμένο φορτίο ασθενών σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.
  4. Αυξάνεται η πιθανότητα να πεθάνει κανείς αν βρίσκεται σε νοσοκομείο της επαρχεία.
  5. Καταγράφει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ενώ αναφέρει ότι το ποσοστό αυτών πέθαναν μέσα σε ΜΕΘ πέφτει στο 72,7%.
ΜΕΘ
ΜΕΘ

(Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη σχετική μελέτη)

Τα συμπεράσματα

«Αναλύθηκαν συνολικά 14.011 διασωληνωμένες περιπτώσεις COVID-19, εκ των οποίων 10.466 (74,7%) πέθαναν. Οι περισσότεροι ασθενείς πέρασαν μέρος ή το σύνολο της νοσηλείας τους σε ΜΕΘ (12.902 από 14.011 ασθενείς, με 239.201 από 250.978 ανθρωποημέρες συνολικά). Μεταξύ εκείνων που δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ, σχεδόν όλοι πέθαναν (1084 ασθενείς, 97,7%) σε σύγκριση με το 72,7% (9382 ασθενείς) μεταξύ των εισαχθέντων (p<0,001)», σημειώνεται στην έρευνα.

«Τα αποτελέσματά μας επιβεβαιώνουν ότι η ενδονοσοκομειακή θνησιμότητα των βαρέως πασχόντων ασθενών με COVID-19 επηρεάζεται αρνητικά από τον υψηλό φόρτο ασθενών και τις περιφερειακές ανισότητες και υποδηλώνουν περαιτέρω σημαντική επιδείνωση μετά την 1η Σεπτεμβρίου, ιδιαίτερα μακριά από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη για επείγουσα ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, διασφαλίζοντας δίκαιη και υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλους», αναφέρει η μελέτη.

«Η ανάλυσή μας επιβεβαιώνει ότι η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με διπλάσια θνησιμότητα από τους ασθενείς εντός ΜΕΘ, αν και και πάλι αυτό πρέπει να ερμηνεύεται με προσοχή. Η επιλογή ασθενών (προτεραιότητα για εισαγωγή στη ΜΕΘ εκείνων με υψηλότερες πιθανότητες επιβίωσης) μπορεί να αποτελεί μεγάλο μέρος αυτής της συσχέτισης. Από την άλλη πλευρά, δεν βρήκαμε στατιστική συσχέτιση μεταξύ της θνησιμότητας και του αριθμού των δόσεων του εμβολίου COVID-19 που ελήφθησαν. αυτό υποδηλώνει ότι παρά το γεγονός ότι ο εμβολιασμός είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός στην πρόληψη της σοβαρής νόσου και του θανάτου από COVID-19, εάν ένας ασθενής έχει ήδη διασωληνωθεί ως αποτέλεσμα σοβαρής νόσου COVID-19, είναι η ποιότητα της περίθαλψης και όχι ο εμβολιασμός που μπορεί να αποτρέψει περαιτέρω επιδείνωση και θάνατος».

Ντέμη Γεωργίου: Η οντισιόν στο Masterchef, τα λόγια της για το τι είναι ευτυχία και ο ξαφνικός χαμός της (video)

Ντέμη Γεωργίου 3

Ντέμη Γεωργίου: Η οντισιόν στο Masterchef, τα λόγια της για το τι είναι ευτυχία και ο ξαφνικός χαμός της (video)

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου της πρώην παίκτριας του Masterchef Ντέμης Γεωργίου, μόλις…

Καιρός: Τέλος ο καύσωνας – Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας και θερμικές καταιγίδες (video)

6075581

Καιρός: Τέλος ο καύσωνας – Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας και θερμικές καταιγίδες (video)

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ο καιρός θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα από αύριο…