Newsroom

Newsroom

Δολοφονικά χτυπήματα από τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Σοκαριστικές εικόνες με αιμόφυρτο φοιτητή (video & photos)

Το σημερινό όργιο καταστολής έρχεται στο φόντο της πρωτόγνωρης επίθεσης της αστυνομίας μέσα στη Σχολή Θετικών Επιστημών

5609931 1024x683 1

Ένας φοιτητής τραυματίστηκε όταν τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε ομάδα φοιτητών που διαδήλωνε κατά της αστυνομικής παρουσίας μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους διαμαρτυρόμενους με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Από την επίθεση τραυματίστηκε στο πρόσωπο ένας φοιτητής, ο οποίος βρέθηκε αιμόφυρτος στο δρόμο και παρελήφθη στη συνέχεια από το ΕΚΑΒ.

Αναλυτικότερα, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μια ομάδα φοιτητών που διαδήλωνε στον χώρο κινήθηκε προς διμοιρία, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν με χημικά και κρότου λάμψης.

Σε βίντεο του grtimes.gr φαίνεται διαδηλωτής πεσμένος κάτω με τους φοιτητές να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες. Ο τραυματισμός φαίνεται πως προήλθε από τη χρήση κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ.

«Έχουν εισέλθει ασφαλίτες στη σχολή»

Υπενθυμίζεται ότι σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα οι φοιτητές, έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ, ζητώντας την αποχώρηση των ΜΑΤ από τον χώρο του πανεπιστημίου τους.

Με πανό και συνθήματα κάνουν λόγο για αυθαιρεσία και τάσσονται κατά της παρουσίας της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο και του νόμου 4777. Σημειώνεται πως οι εργασίες στο πρώην «Στέκι στο Βιολογικό», συνεχίζονται κανονικά, με τα ΜΑΤ να επιτηρούν το σημείο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thesstoday.

Όπως αναφέρουν τα μέλη φοιτητικών συλλόγων σε ανακοίνωσή τους: «Με πρόσχημα το χτίσιμο της βιβλιοθήκης της ΣΘΕ, για άλλη μια φορά έχουν εισέλθει στο χώρο του πανεπιστημίου ασφαλίτες και άλλες δυνάμεις καταστολής γύρω από τη ΣΘΕ σε μια προσπάθεια να νομιμοποιήσει τη μόνιμη εγκατάσταση της ΟΠΠΙ. Το κράτος αυτή την περίοδο επιλέγει την στρατηγική της έντασης».

Σχόλιο των Φοιτητικών Συλλόγων για τα επεισόδια καταστολής στο ΑΠΘ

Καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που εκτυλίσσεται μέρα τη μέρα στο ΑΠΘ με στόχο την νομιμοποίηση της καταστολής και της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους. 

Καταδικάζουμε την χρήση κρότου λάμψης και χημικών εν ώρα διεξαγωγής μαθημάτων έξω από τον χώρο της ΣΘΕ και τον τραυματισμό φοιτητή κατά την διάρκεια κινητοποίησης. 

Απάντηση στα σχέδια αυτά θα λάβει η κυβέρνηση και η πρυτανεία μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους που οργανωμένα και συντονισμένα θα συντρίψουν τα σχέδια τους και θα ακυρώσουν στην πράξη το συντεταγμένο σχέδιο καταστολής. 

Καλούμε όλους τους φοιτητές σε αγωνιστική εγρήγορση και σε κοινό συντονισμό μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους την Δευτέρα στις 18.00 στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ μαζί με τους καθηγητές και τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου.

 

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…