Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου (Zackie oh): Οργή από την επίθεση του δολοφόνου Χορταριά στην οικογένεια του Ζακ

Αμφισβητεί τον πόνο που προκάλεσε στην οικογένεια ο θάνατος του Ζακ, τους κατηγορεί ότι αποφάσισαν «να βάλουν και «τιμή δικαίωσης» στη μνήμη του» και επιμένει ότι το θύμα πέθανε από καρδιακή προσβολή.

zak festival2

Σε μία αήθη επίθεση ενάντια στην οικογένεια του θύματός του πέρασε δημοσίως ο Αθανάσιος Χορταριάς, που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη 10 ετών χωρίς αναστολή και χωρίς ελαφρυντικά, για την συμμετοχή του στο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου.

Με αφορμή την αγωγή με την οποία η οικογένεια του Ζακ ζητάει αποζημίωση από τον Χορταριά και τον συγκατηγορούμενό του Σπυρίδωνα Δημόπουλο, ο πρώτος, σε δελτίο Τύπου ισχυρίζεται ότι «αποκαλύφθηκαν τα ταπεινά κίνητρα όλης αυτής της διαστρέβλωσης της αλήθειας και της παραπλάνησης της κοινής γνώμης».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αθ. Χορταριάς και ο Σπ. Δημόπουλος καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας για το κακούργημα της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Με την απόρριψη των ελαφρυντικών και την απόφαση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση, τους επιβλήθηκε η ανώτερη ποινή (10ετής κάθειρξη) για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Για τον Σπ. Δημόπουλο αποφασίστηκε κατ’ οίκον κράτηση λόγω ηλικίας (77 ετών).

Ο Αθ. Χορταριάς έμεινε στη φυλακή μόλις δύο μήνες, καθώς το Β’ Μικτό Ορκωτό Εφετείο χορήγησε αναστολή στην έκτιση ποινής και μάλιστα στην πρώτη αίτηση που κατέθεσε. Οι συνήγοροι του κατηγορούμενου επικαλέστηκαν λόγους υγείας και οικονομικούς, τους οποίους πάντως, όπως υπενθυμίζει η «Εφημερίδα των Συντακτών», είχε επικαλεστεί και κατά τη διάρκεια της δίκης αλλά είχαν απορριφθεί ομόφωνα από την έδρα.

Κατά της απόφασης αποφυλάκισης του μεσίτη τάχθηκε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευδοκία Πούλου, ασκώντας αίτηση αναίρεσης και υποστηρίζοντας ότι στερείται της απαιτούμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας.

Ωστόσο ο Αρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεση, επιτρέποντας στον Αθ. Χορταριά να είναι ελεύθερος μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη του.

Σε δήλωσή της που φιλοξενεί η «Εφημερίδα των Συντακτών», η Ελένη Κωστοπούλου, μητέρα του Ζακ, τονίζει:

«Ο Σπ. Δημόπουλος και ο Αθ. Χορταριάς έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 10 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή και χωρίς ελαφρυντικά. Ο Αθ. Χορταριάς αποφυλακίστηκε, χαριστικά, δύο μήνες μετά. Στη δίκη, που διήρκεσε επτά μήνες, αποδείχτηκε ότι ο Ζακ δεν μπήκε στο κατάστημα για να κλέψει, δεν απείλησε κανέναν, δεν ήταν επικίνδυνος και ότι όλα τα χτυπήματα που δέχτηκε συνετέλεσαν στον θάνατό του. Εγώ, ο πατέρας και τα αδέρφια τού Ζακ έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα να ζητήσουμε χρηματικές αποζημιώσεις από τους καταδικασθέντες. Θέλουμε οι ένοχοι να τιμωρηθούν με κάθε δυνατό, νόμιμο τρόπο. Θα πρότεινα στον Αθ. Χορταριά να ξαναδεί τα βίντεο της δολοφονίας του Ζακ και μετά να δηλώσει ξανά πόσο αθώος είναι και πόσο τον αδίκησε η ελληνική δικαιοσύνη».

Σχετική δήλωση έκανε και η δικηγόρος, Κλειώ Παπαπαντολέων:

«Οι πρωτόδικες καταδικαστικές αποφάσεις δεν είναι λογοτεχνικά κείμενα, ούτε επιστημονικές μελέτες. Παράγουν έννομα αποτελέσματα και γι’ αυτό άλλωστε ο κ. Χορταριάς, καταδικασμένος σε 10ετή κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά για τον θάνατο του Ζακ, από το δικαστήριο οδηγήθηκε στη φυλακή. Ολα αυτά λοιπόν τα οποία με θρασύτητα γράφει εκδίδοντας δελτία Τύπου (!) επιβεβαιώνουν δύο πράγματα: ότι δεν έχει ίχνος μεταμέλειας και ότι η συμπεριφορά του τόσο απέναντι στον θανόντα πλέον Ζακ όσο και απέναντι στην οικογένειά του είναι ένα διαρκές λιντσάρισμα. Και τα δύο αυτά στοιχεία θα αξιολογηθούν στον δεύτερο βαθμό και έχουν αυτοτελές ενδιαφέρον για την ποινική του μεταχείριση».

Πηγή: efsyn.gr

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6036943

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Γιάννης

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του, θα βρεθούν για μια μοναδική συναυλία την Δευτέρα 3…