Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Πώς απομόνωσαν τον συνεργάτη του δικηγόρου – Η συνάντηση με τον ηθικό αυτουργό

Νέα στοιχεία στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έρχονται στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους οι αρχές, φαίνεται πως ένας από τους δολοφόνους του άτυχου ποινικολόγου είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας.

59e5a4ae1dc524f3278b4628

Αυτός ήταν και ο λόγος που βγήκε για λίγα λεπτά από το κτίριο της οδού Ασκληπιού, ενώ είχε αρχίσει το ραντεβού που είχαν ζητήσει από τον δικηγόρο.

Συγκεκριμένα, οι αρχές προσπαθώντας να δώσουν μια απάντηση στο ερώτημα γιατί ένας από τους δράστες στην αρχή της συζήτησης με το δικηγόρο και το συνεργάτη του, χρειάστηκε να βγει από το κτίριο, θεωρούν ως πιο πιθανή απάντηση το να περίμενε κάπου κοντά ο ηθικός αυτουργός, ώστε να τον ενημερώσει για την κατάσταση.

Στη συνάντηση που είχε ο ποινικολόγος με τους δολοφόνους του υπήρξαν 3-4 μετακινήσεις των δραστών, όπως και του θύματος και του συνεργάτη του μέσα στον χώρο του γραφείου για διάφορους λόγους. Στη συμπληρωματική του κατάθεση ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έδωσε νέα διάσταση στην πολύκροτη υπόθεση, καθώς ο 32χρονος αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι κάποια στιγμή, όταν είχε βγει για λίγο από το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και πήγε στο δικό του, ένας από τους δράστες τον ακολούθησε και αφού του έβγαλε όπλο του είπε να μείνει στο γραφείο του και να μην πάει ξανά στο γραφείο του δικηγόρου, στο οποίο είχε μείνει ο άλλος δράστης, επίσης με όπλο.

Επίσης, ερευνητικό «βοήθημα» είναι ο αριθμός τηλεφωνικής σύνδεσης που χρησιμοποίησε κάποιος από τους δράστες για να κλείσει τηλεφωνικά και απευθείας με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, το ραντεβού του θανάτου. Οι κάμερες που ήταν τοποθετημένες έξω από το γραφείο του δικηγόρου έχουν καταγράψει κάποιες από τις κινήσεις των δραστών καθώς διαφεύγουν, όμως τα καρέ είναι θολά και δείχνουν τους δολοφόνους να προσπαθούν να καλύψουν τα πρόσωπα τους καθώς βγαίνουν και απομακρύνονται από το νεοκλασικό της οδού Ασκληπιού. 

Ακόμη, οι αστυνομικοί μέσα από τις σημειώσεις του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και την κατάθεση του συνεργάτη του φαίνεται να έχουν σχηματίσει πλήρη εικόνα για το τι συζητήθηκε στο γραφείο μεταξύ των δραστών του γνωστού ποινικολόγου και του συνεργάτη του, που ήταν παρών στην κουβέντα.

Το όπλο που έπληξε τον δικηγόρο είναι «καθαρό», οι δολοφόνοι δεν φορούσαν γάντια, ωστόσο πηγές της ΕΛ.ΑΣ. διατείνονταν ότι μέσα στο γραφείο δεν έχουν ανιχνευτεί δακτυλικά ή γενετικά αποτυπώματα. Η βολίδα από το όπλο που σκότωσε τον άτυχο δικηγόρο είναι μικρού διαμετρήματος, ενδεχομένως από πιστόλι Τοκάρεφ των 7.65 χιλιοστών, με τους δράστες να μαζεύουν τον κάλυκα.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…