Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η υπόθεση Energa στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ

Στο μικροσκόπιο έχουν βάλει οι αρχές την υπόθεση της Energa που ασχολείτο ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

59dfa4d41dc52479708b45c3 3

  Ο Άρης Φλώρος, που εκτίει πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 21 ετών για το σκάνδαλο της Energa με βάση τις καταθέσεις δύο σεσημασμένων Αλβανών κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Σύμφωνα με το Documento ανεξάρτητα από το αν η εμπλοκή Φλώρου σε αυτή την πολύ περίεργη ιστορία είναι αληθινή ή σκηνοθετημένη από συμμορία σκληρών ποινικών, ανώτατες αστυνομικές πηγές έλεγαν ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και τρίτος κρατούμενος των φυλακών, ο Kl. Lek. που κινούσε τα νήματα ενός ανελέητου εκβιασμού ενόψει της δίκης, τραγικό θύμα του οποίου υπήρξε ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος, που θα ήταν ένας από τους συνηγόρους του Αρη Φλώρου.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία ερευνά όλες τις υποθέσεις που έχει ασχοληθεί ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ενώ πλέον ανίσχυρη θεωρείται, η πιθανότητα των καθαρά προσωπικών κινήτρων.

Ξεσκονίζεται από την αρχή η υπόθεση Φλώρου

Όπως αναφέρει το Documento η αστυνομία διερευνά από την αρχή και όλα τα στοιχεία της δικογραφίας για την απόπειρα δολοφονίας στην οποία εμπλέκεται ως ηθικός αυτουργός ο Αρης Φλώρος, γνωστός από το αποκαλούμενο σκάνδαλο της Energa-Power με την υπεξαίρεση 256 εκατ. ευρώ από το δημόσιο.

Η εν λόγω απόπειρα δολοφονίας, κατά τραγική σύμπτωση, έχει πολλές ομοιότητες με τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Θύμα ήταν ο 62άχρονος Γιώργος Αντωνόπουλος, ο οποίος υπήρξε νομικός εκπρόσωπος του δημοσίου στην πολύκροτη υπόθεση κατά της Energa-Power, αντίδικος δηλαδή του Αρη Φλώρου.

Καθ’ ομολογία φυσικοί αυτουργοί είναι δύο αλλοδαποί, όπως αλλοδαποί φέρονται ότι είναι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, και οι δολοφόνοι του άτυχου Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Οι συγκεκριμένοι δράστες, που σήμερα είναι προσωρινά κρατούμενοι, είχαν στήσει καρτέρι έξω από σπίτι του δικηγόρου στην Πεντέλη. Οπως και οι δράστες της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, δεν έκαναν καμία κίνηση για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους, που καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα καμερών που λειτουργούσε στο σπίτι του θύματος.

Ο Αρης Φλώρος αρνείται την εμπλοκή του στην απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου και είχε ακουστεί ότι κατηγορεί για εκβίαση τους δύο Αλβανούς δράστες, που ήταν σεσημασμένοι για άλλες εγκληματικές πράξεις και οι οποίοι όταν πολύ αργότερα συνελήφθησαν τον αναγνώρισαν ως τον «Αρη» που τους είχε παραγγείλει τη δολοφονία του δικηγόρου. Είχαν ισχυριστεί μάλιστα ότι δεν πληρώθηκαν για τη «δουλειά» γιατί τελικά ο δικηγόρος επέζησε.

Διαβάστε την συνέχεια στο Documentonews.gr 

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…