Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Ο φρουρός μεγαλοεφοπλιστή, οι αστυνομικοί και οι καταγγελίες για συμβόλαιο θανάτου

Πρόκειται για μία ακόμη δολοφονία η οποία συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και η οποία παραπέμπει στο οργανωμένο έγκλημα.  

THLEFONHMA FARSA GIA VOMVA STO SPITI SAMARA KHFISIA

Οργιάζει ανεξέλεγκτο το βαρύ οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας. Μέρα μεσημέρι στη Ζάκυνθο σημειώθηκε μία ακόμη δολοφονία. Αυτή τη φορά σε βάρος του επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη γνωστού στην τοπική κοινωνία ως «Ντίμη». 

Πρόκειται για μία ακόμη δολοφονία η οποία συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και η οποία παραπέμπει στο οργανωμένο έγκλημα.

Με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αναλώνεται σε επικοινωνιακές κορώνες περί «ελέγχου» των Εξαρχείων, αλλά δίχως να εμπνέει κανένα φόβο στο οργανωμένο έγκλημα. Το εντυπωσιακό είναι πως από τον Δεκέμβριο του 2020 ο επιχειρηματίας είχε κατονομάσει στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας της συζύγου του, η οποία είχε γίνει λίγους μήνες πριν με τον ίδιο να γλιτώνει από θαύμα. Μάταια όμως. Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία της συζύγου του και πέντε μήνες μετά τις καταγγελίες του στις αρχές έχασε και ο ίδιος τη ζωή του με παρόμοιο τρόπο.

9 Ιουνίου 2020 γύρω στις 14:24 το μεσημέρι. Ο επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης μαζί με τη σύζυγό του επίσης επιχειρηματία Χριστίνα Κλουτσινιώτη βρίσκονται λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι τους στην περιοχή του Αγίου Σώστη Λιθακιάς Ζακύνθου. Ξαφνικά δύο άγνωστοι άνδρες ντυμένοι αστυνομικοί με μαύρες φόρμες και άσπρα κράνη, ώστε να μοιάζουν με άντρες της ΔΙΑΣ ανοίγουν πυρ εναντίον τους.

Η γυναίκα δέχεται πυροβολισμούς στο κεφάλι. Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος. Ο Κορφιάτης δέχεται επίσης τρεις πυροβολισμούς. Οι δράστες εξαφανίζονται. Ο 54χρονος επιχειρηματίας καταφέρνει να σηκωθεί. Περπατά μέχρι το σπίτι ενός φίλου του λίγα μέτρα πιο κει και ζητεί βοήθεια. Μετά από λίγο μεταφέρεται αιμόφυρτος στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου και από εκεί σε νοσοκομείο της Πάτρας. Οι γιατροί δίνουν μάχη κυριολεκτικά για να τον κρατήσουν στη ζωή και τα καταφέρνουν.

Η επίθεση προκαλεί σάλο στην τοπική κοινωνία. Οι πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για «πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου». Ένα ακόμη συμβόλαιο σαν και αυτά που έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας με θύματα νονούς της νύχτας, μπράβους, επιχειρηματίες ακόμη και δημοσιογράφους, όπως για παράδειγμα το συμβόλαιο δολοφονίας του Στέφανου Χίου και του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο φρουρός του μεγαλοεφοπλιστή

Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα το Δεκέμβριο του 2020, ο Κορφιάτης καταθέτει μέσω του δικηγόρου του και γνωστού ποινικολόγου Θεόδωρου Μαντά μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου. Σε αυτή κατονομάζει οκτώ πρόσωπα ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς για τη δολοφονία της συζύγου του και την επίθεση εναντίον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr ως εκτελεστή της δολοφονικής επίθεσης κατονομάζει πρόσωπο το οποίο απασχολείται ως προσωπικό ασφαλείας σε μεγαλοεφοπλιστή. Όπως μάλιστα καταγγέλλει όλα τα μέσα μεταφοράς των δραστών που είχαν χρησιμοποιηθεί, δηλαδή το αυτοκίνητο και το φουσκωτό σκάφος ανήκαν στον συγκεκριμένο εφοπλιστή και είχαν μεταφερθεί στη Ζάκυνθο από το Ψυχικό.

Το δεύτερο πρόσωπο ήταν επίσης κάτοικος της Ζακύνθου το οποίο φέρεται να είχε προετοιμάσει και επιτηρήσει το σχέδιο δολοφονίας του ίδιου και της συζύγου του. Πρόκειται για πρόσωπο το οποίο είχε καταδικαστεί και οδηγηθεί στη φυλακή το 2013 για κακουργήματα περί ναρκωτικών έπειτα από αναφορά που είχε καταθέσει σε βάρος του ο δολοφονημένος επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης. Στη φυλακή οδηγήθηκε και το 2017 έπειτα από καταγγελίες σε βάρος του ξανά από το δολοφονημένο επιχειρηματία και αυτή τη φορά για εμπορία ναρκωτικών.

Οι δύο αστυνομικοί και η ληστεία

Μεταξύ των προσώπων που κατονόμαζε ο επιχειρηματίας ήταν και δύο πρώην αστυνομικοί. Ο ένας είχε προφυλακιστεί μετά τη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών. Ο άλλος είναι πρώην υποδιοικητής της Ασφάλειας Ζακύνθου και κρατούμενος στις φυλακές Πατρών.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ εκτίει σύμφωνα με όσα είχε καταγγείλει ο δολοφονημένος επιχειρηματίας ποινή κάθειρξης 20 ετών για ηθική αυτουργία σε ληστεία που είχε γίνει κατά το παρελθόν σε βάρος του νυν Δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη. Ο δολοφονημένος επιχειρηματίας ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος του.

Να σημειωθεί ότι ο δολοφονημένος επιχειρηματίας είχε καταγγείλει από το 2018 στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του από συγκεκριμένα πρόσωπα και είχε σχηματιστεί δικογραφία. Στην μήνυσή του Δεκεμβρίου ο επιχειρηματίας ζητούσε να συσχετιστεί η δικογραφία με αυτήν που αφορούσε στη διερεύνηση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος και της συζύγου του.

Παρά τις καταγγελίες του επιχειρηματία από το 2018 η δολοφονία δεν απετράπη. 11 μήνες μετά τη δολοφονία της συζύγου του ο επιχειρηματίας έχασε επίσης τη ζωή του μέσα στο γραφείο του μέρα μεσημέρι.

Μαντάς: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντου θανάτου

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του επιχειρηματίας, γνωστός ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντά κάνει λόγο για «προαναγγελθέν θάνατο» και αφήνει αιχμές για ολιγωρία των αρχών στη συγκεκριμένη υπόθεση.

 

«Δεν μπορώ να σκεφτώ ακριβέστερο και πιο επιεική χαρακτηρισμό για τη δολοφονία του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο από αυτόν του «προαναγγελθέντος θανάτου. Τον Ιούνιο του 2020 ο επιχειρηματίας δέχτηκε δολοφονική επίθεση από δύο άτομα στη Ζάκυνθο, όπου έχασε τη ζωή της η σύζυγός του.

Στην έρευνα είχαμε εισφέρει πολύτιμα στοιχεία με μήνυσή μας, ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ζακύνθου το Δεκέμβριο του 2020, τα οποία φωτογράφιζαν πλήρως τα πρόσωπα και περιστατικά που οδήγησαν στην τραγωδία. Σήμερα οι εκτελεστές ολοκλήρωσαν την αποστολή τους» υπογραμμίζει ο γνωστός ποινικολόγος.

Πηγή:Documentonews

Φήμες και θεωρίες πολιορκούν το Παλάτι: «Πέθαναν» τον Κάρολο, σωσίας η Μίντλετον – Το χρονικό του…παραλόγου

AP23186564078814

Φήμες και θεωρίες πολιορκούν το Παλάτι: «Πέθαναν» τον Κάρολο, σωσίας η Μίντλετον – Το χρονικό του…παραλόγου

Όργιο φημολογίας και θεωριών συνωμοσίας επικρατεί για το τι συμβαίνει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Τα…

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

5848271

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

Την αναστολή των καθηκόντων του επίορκου γιατρού αποφάσισε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης μετά…

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

Απόδημος

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», ανέφερε ο Δημήτρης Σαββίδης στο βίντεο…

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για όλα λίγη ώρα πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου στη…