Δολοφονία Καραϊβάζ: Συμβόλαιο θανάτου βλέπουν οι αρχές

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη από την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μέρα-μεσημέρι, έξω από το σπίτι του, καθώς επέστρεφε εργασία του

5279577 1

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση σήμερα Σάββατο στις 10:30 στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να ζητήσει την γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι κινήσεις της ΕΛΑΣ-Ψάχνουν τον εκτελεστή

Πληρωμένους δολοφόνους, χωρίς ηθικούς φραγμούς και αναστολές, και ένα συμβόλαιο θανάτου «βλέπουν» πίσω από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ οι Αρχές.

Οι έρευνες για το στυγερό έγκλημα στον Άλιμο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από χθες, Παρασκευή, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής, που ήδη έχει ξεκινήσει.

 «… Το μένος του εκτελεστή και τα σημεία που βρέθηκαν οι σφαίρες στο σώμα του δημοσιογράφου δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο να σκεφτούμε οτιδήποτε άλλο. Δεν ήταν στόχος ο εκφοβισμός ή το να σταλεί ένα μήνυμα. Όποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία είναι ξεκάθαρο ότι ήθελε τον Γιώργο Καραϊβάζ νεκρό»  ανέφερε στην Μίνα Καραμήτρου υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχει στις έρευνες.

Αυτή τη στιγμή οι αρχές έχουν στα χέρια τους δύο μαρτυρίες – φωτιά.

Πρόκειται για αυτόπτες μάρτυρες που είδαν από την αρχή μέχρι το τέλος τη στιγμή της δολοφονίας.

Όπως μάλιστα είπαν στους αστυνομικούς, οι δράστες φορούσαν φόρμες παραλλαγής και ήταν ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας που κατέβηκε και πυροβόλησε. Αναλύοντας τη σκηνή του εγκλήματος οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ αιφνιδιάστηκε, δέχθηκε τις περισσότερες σφαίρες πίσω, πλάι, στο κεφάλι και στο θώρακα και έπεσε νεκρός στο πεζοδρόμιο, δίπλα στο σημείο που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας που ανέλαβε την υπόθεση έχει ζητήσει άρση τηλεφωνικού απορρήτου καθώς δεν αποκλείεται να υπάρχει και συνεργός των εκτελεστών, που  παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο την ώρα που έφυγε από τη δουλειά του στην Κηφισιά και να έδωσε σήμα στους δύο δολοφόνους να τον περιμένουν έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…