Δολοφονία Καραϊβαζ: Σε φυλακές και πληροφοριοδότες στρέφει τις έρευνες η ΕΛ.ΑΣ

Ψάχνουν τηλέφωνα σε κρατούμενους και τηλέφωνα φυλακών, οι αστυνομικές αρχές για να βρουν πληροφορίες για την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβαζ

11 12 11 image 6072e765eebca

Καρέ καρέ παρακολουθούν οι αστυνομικοί ξανά και ξανά τα βίντεο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ και μελετούν τα στοιχεία που έχουν καταθέσει οι μάρτυρες, προκειμένου να φτάσουν πιο κοντά στην εξιχνίαση της εκτέλεσης του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον Αλιμο.  Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ όμως έχει  μπει και δίκτυο κρατουμένων στις φυλακές, σε μια προσπάθεια να βρουν πληροφορίες και  να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν για τους δράστες της εκτέλεσης.   Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Open  η Μίνα Καραμήτρου, έχει παρθεί απόφαση να ενεργοποιηθεί το δίκτυο ακόμα και εντός των φυλακών. Οι αρχές επιζητούν να μάθουν το ποιες ήταν οι συζητήσεις πριν και μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Μάλιστα, δεν αναζητούν μόνο τις εντός φυλακών συνομιλίες, αλλά θα αναζητήσουν και το περιεχόμενο των συζητήσεων των ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί για τη συμμετοχή τους στο οργανωμένο έγκλημα και με ανθρώπους εκτός φυλακών.  Οι αξιωματικοί που ερευνούν τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ θέλουν να μάθουν ποιες ήταν οι συζητήσεις που γίνονταν μέσα στη φυλακή κάποιες μέρες πριν από τη δολοφονία καθώς και οι συζητήσεις που έγιναν μέσα στη φυλακή μετά τη δολοφονία. 

Προσπάθειες για την ανάκτηση των συνομιλιών

Σημαντικό ρόλο στην έρευνα για την υπόθεση Καραϊβάζ ενδέχεται να διαδραματίσει η ανάλυση των στοιχείων που πιθανώς υπήρχαν στο κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου, σύμφωνα με τις Αρχές.

Η συσκευή βρισκόταν μέσα στη ζακέτα του δημοσιογράφου και πάνω της έχει καταλήξει μία από τις σφαίρες του εκτελεστή, με την αστυνομία να κάνει προσπάθειες ανάκτησης των συνομιλιών αλλά και πληροφοριών από εφαρμογές επικοινωνίας.

Από εκεί και πέρα, το πρωί της Δευτέρας (12.04) στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έγινε μια ευρεία σύσκεψη στην οποία δόθηκε το «ΟΚ» στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών που ερευνά την υπόθεση, να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε υπηρεσία της αστυνομίας αρκεί να φτάσει σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί πως η εντολή ήταν να μην μείνουν μόνο στη δολοφονία Καραϊβάζ, αλλά να ανοίξουν όλο τον φάκελο των δολοφονιών που αφορούν στο κύκλωμα της νύχτας την τελευταία τριετία.

Εκτελεστές

Σε ό,τι αφορά την πορεία των ερευνών, το σκούτερ των εκτελεστών δεν έχει βρεθεί από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., ούτε και ανάμεσα στις καμένες μηχανές που βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Αυτό που αναζητούν οι αρχές είναι αν οι εκτελεστές ήταν Ελληνες οι ξένοι, καθώς οι δράστες ελίχθηκαν πολύ γρήγορα στην περιοχή του Αλίμου και εξαφανίστηκαν άμεσα, κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα γνώριζαν τα κατατόπια. Όμως σύμφωνα  με τα όσα ανέφερε το δελτίο ειδήσεων του Mega, υπάρχει η εκτίμηση πως αυτό το ενδεχόμενο, των εισαγόμενων πληρωμένων δολοφόνων, συγκεντρώνει πλέον λίγες πιθανότητες. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, θεωρείται δύσκολο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο τόσο λόγω των αυστηρών ελέγχων που υπάρχουν στα σύνορα, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, όσο και γιατί το θύμα ήταν άοπλος και άνθρωπος που δεν θα έφερνε αντίσταση. Συνεπώς, δεν χρειαζόταν να προσληφθεί πεπειραμένος εκτελεστής.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…