Newsroom

Newsroom

Δολοφονία η εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού από το Ωραιόκαστρο – Τι λέει η σύζυγός του

Ένας χρόνος έχει περάσει από την εξαφάνιση του κτηνοτρόφου από τη Θεσσαλονίκη, Δημήτρη Γραικού και ο επιχειρηματίας δεν έχει δώσει ακόμα κανένα σημάδι ζωής.

5a0ab2c61dc5248c2c8b46da

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται πλέον ως δολοφονία και η οικογένεια του Δημήτρη Γραικού έχει έρθει σε επαφή ακόμα και με Αμερικανικές και Αγγλικές εταιρίες προκειμένου να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία και να δοθεί ένα τέλος στο μυστήριο της εξαφάνισής του.

«Μακάρι να βγει κάτι να μάθουμε, να ησυχάσουμε, να προχωρήσουμε. Όσο δεν βρίσκεται κάτι ούτε από αυτόν, ούτε από το αυτοκίνητο δεν σας κρύβω ότι έχω ελπίδα ότι μπορεί να είναι ζωντανός. Το λογικό είναι κι εγώ και τα παιδιά να μάθουμε κάτι καλό για το μπαμπά μας» είπε η Δέσποινα Τσακαλίδου, σε συνέντευξή της στο Star.

«Πιστεύουμε ότι έγινε κάτι στη διαδρομή το οποίο ήταν οργανωμένο διότι για να εξαφανίσεις τον έμπορο και το αυτοκίνητο πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο, μια προμελέτη και να δράσουν ταχύτατα. Θεωρούμε ότι δεν περάσανε διόδια. Άρα το αυτοκίνητο πρέπει να είναι σε μια ακτίνα 20 με 30 χιλιομέτρων. Το αυτοκίνητο υπάρχει και θα «μιλήσει». Το κίνητρο είναι και οικονομικό» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Διαλυνάς.

Σύμφωνα με  όσα μεταδίδει το Star, o δικηγόρος των αδερφών του 59χρονου είναι σε επαφή με Αμερικανικές και Αγγλικές εταιρίες, που παρέχουν φωτογραφίες περιοχών σε συγκεκριμένες ώρες από δορυφόρους και περιμένουν απαντήσεις για το πως και που εξαφανίστηκε το αυτοκίνητο.

Ο 59χρονος Δημήτρης Γραικός


Ο Νίκος Γραικός, ο αδερφός του εξαφανισμένου επιχειρηματία κλήθηκε εκ νέου στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να καταθέσει για την περίεργη αυτή υπόθεση.

«Μετά από ένα χρόνο η υπόθεση πέρασε πλέον από το Αναζητήσεων στο τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής. Έστω και τώρα, ελπίζω να βρούμε κάποια άκρη… Ακόμα ψάχνουμε για το αυτοκίνητο. Τώρα αν έγινε μια μπάλα παλιοσίδερα ή αν το θάψανε πέντε μέτρα μες στη γη, ο Θεός και η ψυχή τους… Αργήσαμε πολύ δυστυχώς. Έπρεπε από τον πρώτο μήνα που είχε χαθεί ο Δημήτρης, η έρευνα της αστυνομίας να κατευθυνθεί αλλού…» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η σύζυγος του 59χρονου, ο άντρας της είχε φύγει το πρωί από το σπίτι στο Ωραιόκαστρο και πήγε στα σφαγεία Χαλάστρας για να πουλήσει κάποια ζώα. Από την πώληση εισέπραξε 17.000 ευρώ, ποσό αρκετά σημαντικό ώστε να κάνει την οικογένεια να ανησυχεί πως πίσω από την εξαφάνισή του ίσως να κρύβεται εγκληματική ενέργεια.

«Δεν ήταν ούτε εγκληματίας, ούτε τοκογλύφος, ούτε απατεώνας. Δεν είχε εχθρούς σε τέτοιο βαθμό, ώστε κάποιοι…» τόνισε η γυναίκα του στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Θήβα: Σοκάρουν οι γονείς του μωρού που βρέθηκε νεκρό – «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» (video)

profile player 960x540 2

Θήβα: Σοκάρουν οι γονείς του μωρού που βρέθηκε νεκρό – «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» (video)

«Το έβαλα εκεί και άρχισα να προσπαθώ να του δώσω οξυγόνο», ανέφερε ο πατέρας του…

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Φλαμίνγκο

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Μαγικές εικόνες καθώς πανέμορφα φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής