Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Συζητείται την Πέμπτη στον Άρειο Πάγο το ελαφρυντικό του Κορκονέα

Το πρωί της Πέμπτης  θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η αναίρεση που άσκησε από το 2019 ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης αναγνώρισης του ελαφρυντικού του "προτέρου συννόμου βίου" στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, δράστη της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

κορκονέας

Την Πέμπτη γίνεται η συζήτηση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κατά της αναγνώρισης ελαφρυντικού στον Επαμεινώνδα Κορκονέα στην υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, είχε ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του «προτέρου συννόμου βίου» του ειδικού φρουρού Επαμεινώντα Κορκονέα που δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, με την οποία αποφυλακίστηκε καθώς δεν έχει επαρκή αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και παράλληλα έχει εσφαλμένη ερμηνεία.

Ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας αποφυλακίστηκε μία ημέρα μετά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ο Βασίλης Πλιώτας έχει κρίνει ότι η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας με την οποία αποφυλακίστηκε ο ειδικός φρουρός δεν έχει επαρκή αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και παράλληλα έχει εσφαλμένη ερμηνεία, ως προς την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου του Επαμεινώντα Κορκονέα και για το λόγο αυτό άσκησε αναίρεση.

Ο πρώην ειδικός φρουρός είχε συμπληρώσει 11 χρόνια στη φυλακή, ενώ στον χρόνο που είχε εκτίσει προσμετρήθηκε ο ευνοϊκός υπολογισμός της εργασίας που παρείχε μέσα στις φυλακές.

Οι δικηγόροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Νίκος Α. Κωνσταντόπουλος και Ζωή Ν. Κωνσταντοπούλου αναφέρουν ότι: «το ελαφρυντικό αναγνώρισε, με σκανδαλώδη διαδικασία, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας τον Ιούλιο του 2019, με αποτέλεσμα την άμεση αποφυλάκιση Κορκονέα».

«Το πόσο προκλητικά ευμενής ήταν η απόφαση αποδείχθηκε περίτρανα από το γεγονός ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας δεν έκανε καν αναίρεση στην καταδίκη του για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με άμεσο δόλο, δηλαδή, για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου» σημειώνουν οι δικηγόροι.

Υπογραμμίζουν ότι «σε μία υπόθεση που εδώ και 13 χρόνια συγκρούονται από τη μία πλευρά η κοινωνική απαίτηση δικαιοσύνης και από την άλλη οι σκοτεινοί μηχανισμοί συγκάλυψης και επιβράβευσης του εγκλήματος με θύμα ένα αθώο παιδί, τον Αλέξανδρο, εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την μνήμη του Αλέξανδρου, την οικογένειά του, τη μητέρα και την αδελφή του, και να διεκδικούμε μέχρι τέλους πραγματική Δικαιοσύνη με πραγματική τιμωρία του εγκλήματος. Να μην έχουμε άλλη μία απόφαση επιβράβευσης αστυνομικής βίας που οπλίζει το χέρι κάθε επόμενου Κορκονέα και αφήνει απροστάτευτο κάθε επόμενο Αλέξανδρο».

 

 

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…