Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Σε αδιέξοδο οι έρευνες δύο χρόνια μετά

Μέχρι στιγμής ο δυσεπίλυτος γρίφος για τον οποίο μιλούσαν οι αρμόδιοι αξιωματικοί πριν από δύο χρόνια, παραμένει «δυσεπίλυτος γρίφος».

338461 karaivaz

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από το μεσημέρι της 9ης Απριλίου του 2021, όταν «επαγγελματίες» εκτελεστές δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο, Γιώργο Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Ο έμπειρος αστυνομικός συντάκτης μόλις είχε επιστρέψει από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργαζόταν. Ο ένας δράστης φορούσε κράνος. Ο άλλος κουκούλα. Τον πλησίασαν με ένα σκούτερ. Ο συνεπιβάτης κατέβηκε και πυροβόλησε 17 φορές. Το θύμα δέχτηκε δύο σφαίρες στο κεφάλι, έξι στο θώρακα, μία στο λαιμό και μία στην αριστερή παλάμη.

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανέφερε ότι θα γίνει ό,τι απαιτείται για τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε λόγο για πράξη που στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου.

Έκτοτε έχουν δοθεί υποσχέσεις στη σύζυγο του Γιώργου Καραϊβάζ ότι η Αστυνομία κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να βρεθούν οι δράστες. Από την πλευρά της η Στάθα Αλεξανδροπούλου έχει δηλώσει ότι το κίνητρο της δολοφονίας σχετίζεται με την επαγγελματική ιδιότητα του συζύγου της: «Ο Γιώργος έκανε διεισδυτικό ρεπορτάζ. Κάποιοι ήθελαν να του κλείσουν το στόμα και να ρίξουν κάτω την πένα του».

Την ίδια ώρα, η έρευνα της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση των δραστών φαίνεται ότι έχει καταλήξει σε αδιέξοδο. Μέχρι στιγμής ο δυσεπίλυτος γρίφος για τον οποίο μιλούσαν οι αρμόδιοι αξιωματικοί πριν από δύο χρόνια, παραμένει «δυσεπίλυτος γρίφος». Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι δεν έχει σημειωθεί κάποια σημαντική πρόοδος στις έρευνες.

Στο άκουσμα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, τον Απρίλιο του 2021, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με εμπειρία σε «βαριές» υποθέσεις, οι οποίοι γνώριζαν επί σειρά ετών τον δημοσιογράφο (τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά) σημείωναν ότι «όλες οι απαντήσεις βρίσκονται σε δημόσια θέα». Αυτό που εννοούσαν είναι ότι μέσα στα άρθρα που είχε γράψει ο Καραϊβάζ στην ιστοσελίδα του (bloko.gr) υπήρχαν οι απαντήσεις.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν επίσης ότι οι αναρτήσεις του δημοσιογράφου από τις αρχές του καλοκαιριού του 2020 μέχρι και τους πρώτους μήνες του 2021 ήταν αυτές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν «πυξίδα». Η εξέλιξη της έρευνας, εντούτοις, έδειξε ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά, καθώς η ανάλυση των άρθρων του αστυνομικού συντάκτη δεν ήταν αρκετή για να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης.

Όσον αφορά στο κομμάτι της έρευνας από τις κάμερες ασφαλείας, η τελευταία εξέλιξη αφορούσε στον εντοπισμό ενός οχήματος (τύπου βαν) που κινείτο δίπλα από το σκούτερ των ενόπλων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στο βαν αυτό ενδεχομένως να υπήρχε ομάδα υποστήριξης των εκτελεστών. Η εξέλιξη αυτή υπήρξε τον περασμένο Ιούνιο, όταν και το Τμήμα Ανθρωποκτονιών είχε ενημερώσει εγγράφως τον Εισαγγελέα για τη συμπληρωματική έρευνα. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν, ωστόσο, ότι ο εντοπισμός -μέσα από τις κάμερες- του βαν δεν έφερε κάποια επιπλέον πρόοδο στις έρευνες.

(Με πληροφορίες από Ieidiseis)

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…