Newsroom

Newsroom

Δολοφονία φοιτητή στην Κάλυμνο: Που εστιάζουν τις έρευνες οι αρχές

Το μυστήριο της δολοφονίας του 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου η σορός του οποίου βρέθηκε σε ερημική τοποθεσία στην Κάλυμνο, περίπου 100 μέτρα από το σημείο που είχε βρεθεί και το ποδήλατό του, προσπαθούν να εξιχνιάσουν οι αρχές.

5a1bd6a31dc524632c8b45f7

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο χρόνος θανάτου δεν προσδιορίζεται την ίδια μέρα της εξαφάνισης και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια αφού τα τραύματα του θύματος δεν είναι συμβατά με πτώση. Οι εκδορές στο σώμα του φανερώνουν ότι άτυχος νέος πιθανά σύρθηκε από τους δολοφόνους του και αφέθηκε σε χαντάκι της περιοχής Λαγκά Χώρας Καλύμνου. Ωστόσο, ακριβέστερες απαντήσεις θα δοθούν όταν η σορός μεταφερθεί στη Ρόδο για νεκροψία-νεκροτομή και μετά τις απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις.

Το θύμα βρέθηκε άγρια ξυλοκοπημένο στο πρόσωπο και στο σώμα, χωρίς το φούτερ του και μόνο με ένα κοντομάνικο μπλουζάκι. Στο δεξί του πόδι φορούσε ένα παπούτσι.

Το άψυχο σώμα του Νίκου εντοπίστηκε τυχαία από νεαρό νησιώτη, το απόγευμα του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου, σε σημείο που είχε ερευνηθεί πολλές φορές τις προηγούμενες μέρες.

Για το λόγο αυτό οι αρχές θεωρούν πως κάποιος ή κάποιοι μετέφεραν στο συγκεκριμένο σημείο το άψυχο σώμα του 21χρονου. Το ερώτημα στο οποίο αναζητούν απάντηση οι αρχές, είναι πού κρατούσαν οι δράστες τον άτυχο φοιτητή όλο αυτό το χρονικό διάστημα γιατί η εξαφάνιση του Νίκου Χατζηπαύλου δηλώθηκε στις 19 Νοεμβρίου και ο φοιτητής σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς δολοφονήθηκε τρεις με τέσσερις ημέρες αργότερα.

Επίσης, οι αρχές αναζητούν το κίνητρο της δολοφονίας του νεαρού, γιατί το σώμα του 21χρονου σύμφωνα με τον ιατροδικαστή φέρει πολλαπλές κακώσεις χωρίς να γνωρίζουν το θανατηφόρο χτύπημα.

Στην Κάλυμνο βρίσκεται από την Κυριακή κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα, το οποίο έχει ήδη συλλέξει πλήθος στοιχείων από την ευρύτερη περιοχή, ενώ οι αστυνομικοί του νησιού έχουν ήδη πάρει καταθέσεις από τους γονείς του άτυχου νεαρού.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο άτυχος νέος ζούσε στην Αθήνα, σπούδαζε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και είχε πάει στην Κάλυμνο για να δει τη μητέρα του, που είναι δασκάλα στο νησί.

Το μεσημέρι της Κυριακής 19 Νοεμβρίου, έφυγε με το ποδήλατο του αδελφού του για μια βόλτα και εξαφανίστηκε.

Όταν σκοτείνιασε και δεν είχε ακόμα επιστρέψει,  οι γονείς του ειδοποίησαν την αστυνομία και σήμανε συναγερμός.

Το ποδήλατο εντοπίστηκε την ίδια μέρα στην δύσβατη περιοχή του Προφήτη Ηλία. Δύο μέρες αργότερα βρέθηκαν τα παπούτσια του λυμένα και τακτοποιημένα με τις κάλτσες του τοποθετημένες δίπλα του. Ήταν σε αντίθετη κατεύθυνση, σε κεντρικό δρόμο που συνδέει τα χωριά της Καλύμνου.

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

karvounopoulos

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

Συγκλονιστική ανάρτηση από τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο, μετά την περιπέτεια υγείας του και το εγκεφαλικό.

Πρωτοφανείς σκηνές έξω από το ΟΑΚΑ: Πλήθος κόσμου ώρες πριν αρχίσει το παιχνίδι ΠΑΟ-Μακάμπι

oaka

Πρωτοφανείς σκηνές έξω από το ΟΑΚΑ: Πλήθος κόσμου ώρες πριν αρχίσει το παιχνίδι ΠΑΟ-Μακάμπι

Δεν μπορούν να περιμένουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού το παιχνίδι με την Μακάμπι, γεμάτο το…

Zantac: 89χρονη διεκδικεί αποζημίωση 640 εκατ. από φαρμακευτικές – Πρώτη δίκη στις ΗΠΑ, συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο

AP19273687873353

Zantac: 89χρονη διεκδικεί αποζημίωση 640 εκατ. από φαρμακευτικές – Πρώτη δίκη στις ΗΠΑ, συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο

Oι εταιρείες γνώριζαν ότι το δραστικό συστατικό του Zantac, η ρανιτιδίνη, θα μπορούσε να μετατραπεί…