Newsroom

Newsroom

Δολοφονία διαδηλωτή από την αστυνομία στη Σρι Λάνκα – 10 τραυματίες

Τα αιματηρά επεισόδια έρχονται μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων για τη χειρότερη οικονομική κρίση της χώρας εδώ και δεκαετίες

AP22109603213195

Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία στη Σρι Λάνκα, στο φόντο πολυπληθών διαδηλώσεων για τις νέες αυξήσεις των τιμών στα καύσιμα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Ραμπουκάνα, 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Κολόμπο, με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας να ισχυρίζεται ότι οι διαδηλωτές απέκλεισαν τις σιδηροδρομικές γραμμές και τους δρόμους και αγνόησαν τις προειδοποιήσεις της αστυνομίας να διαλυθούν.

Τα αιματηρά επεισόδια έρχονται μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων για τη χειρότερη οικονομική κρίση της χώρας εδώ και δεκαετίες, με την σοβαρή έλλειψη συναλλάγματος να σημαίνει ότι η χώρα δεν έχει χρήματα για να αγοράσει εισαγόμενα αγαθά, μεταξύ των οποίων φάρμακα και καύσιμα.

Χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν εδώ και μέρες στην είσοδο του γραφείου του προέδρου της χώρας, Γκοταμπάγια Ρατζαπάσκα, κατηγορώντας τον για την οικονομική κρίση.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…