Δολοφονία 41χρονης εγκύου: Ενδείξεις για εμπλοκή και του φίλου του συντρόφου της στο φόνο

Κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία, αλλά και ληστεία κατά συναυτουργία οι δύο εμπλεκόμενοι

astynomia

Ο σύντροφος της 41χρονης εγκύου που βρέθηκε νεκρή στη Χαλκιδική μετά την εξαφάνισή της στη Θεσσαλονίκη φέρεται ως ο δολοφόνος της, ενώ ένας φίλος του τον βοήθησε να εξαφανίσει τη σορό της, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής για την υπόθεση.

Το πτώμα της 41χρονης Γεωργίας βρέθηκε σε πολύ δύσβατη περιοχή της Χαλκιδικής μέσα σε μπαούλο. Το σημείο υπέδειξε ο φίλος του συντρόφου της άτυχης γυναίκας, ο οποίος ήταν αυτός που “έσπασε”, ομολογώντας στις αστυνομικές αρχές ότι βοήθησε τον φίλο του να βάλει τη σορό σε ένα μπαούλο και να την πετάξουν, αρνούμενος πάντως ότι έχει κάποια σχέση με τη δολοφονία της 41χρονης. Ωστόσο, νεότερα στοιχεία σύμφωνα με την ΕΡΤ υποδεικνύουν ότι εμπλέκεται και αυτός στη δολοφονία.

Εξάλλου, και στην ανακοίνωση της αστυνομίας για την υπόθεση αναφέρεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο κατηγορουμένων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι οι φερόμενοι ως δράστες αφαιρεσαν χρηματικό ποσό από τη γυναίκα, και για το λόγο αυτό κατηγορούνται και για ληστεία κατά συναυτουργία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από την επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 41χρονης ημεδαπής που έλαβε χώρα στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 39 (σύντροφος της 41χρονης) και 34 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή της κύησης και ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 01-01-2024 σε διαμέρισμα του συντρόφου της 41χρονης που βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμαριάς, οι ανωτέρω της επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο, αφού προηγουμένως την ακινητοποίησαν, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν τη σορό της με αυτοκίνητο σε δύσβατη δασική περιοχή όπου εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες (08-01-2024), από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς. Επιπλέον προέκυψε ότι αφαίρεσαν από τη γυναίκα, χρηματικό ποσό.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…