Δολοφονία 17χρονου στη Βοιωτία: Ελεύθερος ο αστυνομικός – Τι είπε στην απολογία του

Ο ίδιος, ισχυρίστηκε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και όταν ο νεαρός επιχείρησε -όπως ισχυρίζεται- να του πάρει το όπλο, ο ίδιος ποτέ δεν πάτησε τη σκανδάλη.

peripoliko 1

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 42χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για τον θανάσιμο τραυματισμό από πυροβολισμό, του 17χρονου Ρομά έπειτα από καταδίωξη στη Βοιωτία.

Για τον θάνατο του 17χρονο Χρήστου στο Λεοντάρι Βοιωτίας, κατέθεσε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης (16/11) στον ανακριτή Θηβών, ο αστυνομικός. Ο 42χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης.

Ο ίδιος, ισχυρίζεται ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και όταν ο νεαρός επιχείρησε -όπως ισχυρίζεται- να του πάρει το όπλο, ύστερα από καταδίωξη περίπου 20 λεπτών είπε ότι ποτέ δεν πάτησε τη σκανδάλη.

Όπως έγινε γνωστό έχουν καταθέσει και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες πέραν των τριών ανηλίκων που ήταν μαζί με το θύμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθερίας Σπυράκη στο Open, ο αστυνομικός ανέφερε μεταξύ άλλων στον ανακριτή:

«Αφού άνοιξα την πόρτα οδηγού είδα έναν άντρα χωρίς να μπορέσω να διακρίνω την ηλικία του, αλλά ο οποίος είχε στοιχεία επικινδυνότητας, όπως αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός το οποίο προέκυψε αργότερα κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο, όπου στην ανοιχτή θήκη της πόρτας του οδηγού βρέθηκε ένα επικίνδυνο όπλο, μια μεγάλη λάμα».

Από το πρωί έχει συγκεντρωθεί κόσμος έξω από το κτίριο που οδηγήθηκε ο αστυνομικός, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντόπισαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του 17χρονου. Αξιωματικοί, μάλιστα, αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ο ένας από τους δύο αστυνομικούς να βγήκε από το όχημα και να μην έβγαλε το όπλο από τη θήκη, ενώ ο δεύτερος το έβγαλε και άνοιξε την πόρτα του οδηγού.

Τι υποστήριξε ο αστυνομικός

«Κατέβηκα αυτόματα από το υπηρεσιακό αυτοκίνητο αφήνοντας τον συνάδελφό μου να με καλύπτει και να εξασφαλίσει και την ασφάλεια του υπηρεσιακού αυτοκινήτου Γιατί δεν γνωρίζαμε εάν αυτοί που θα αντιμετωπίζαμε ήταν μόνο επιβάτες του συγκεκριμένου αυτοκινήτου ή εφόσον ήταν επικίνδυνοι κακοποιοί μας είχαν παγιδεύσει σε συγκεκριμένο σημείο όπου θα τους περίμεναν πιθανή συνεργοί τους», υποστήριξε αρχικά ο αστυνομικός και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Κινήθηκα προς την πλευρά της πόρτας του οδηγού φωνάζοντας δυνατά: Αστυνομία ,Σβήστο, Κατέβα κάτω…Σταμάτα …χωρίς να έχω ακόμα βγάλει από τη θήκη το οποίο όπως επιβεβαιώνει και αυτόπτης μάρτυρας (…).

Αφού λοιπόν άνοιξα την πόρτα του οδηγού και έχοντας λάβει θέση ώστε στο σώμα μου να βρίσκεται εκτός του ανοίγματος και κρατώντας το πιστόλι επανειλημμένα φώναζα “αστυνομία κατέβα κάτω. Με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον αείμνηστο από το δεξί ώμο σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει του αυτοκινήτου».

Η στιγμή του πυροβολισμού

«Ενώ συνέχισα να τον τραβώ από το ωμό για να τον βγάλω έξω σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι εκείνος πιθανότατα από φόβο λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του έκανε τη μοιραία κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του και φέροντας το χέρι του μπροστά στην κάνη απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει γιατί αυτή η βίαιη κίνηση του προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης χωρίς εγώ ποτέ να την πατήσω», ήταν η εκδοχή που έδωσε ο αστυνομικός για την στιγμή του πυροβολισμού.

«Είχε στοιχεία επικινδυνότητας»

Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι διέκρινε στοιχεία επικινδυνότητας στον 17χρονο, αλλά όχι την ηλικία του: Αφού άνοιξα την πόρτα του οδηγού (…) Είδα έναν άντρα χωρίς να μπορέσω να διακρίνω την ηλικία του αλλά όποιος είχε στοιχεία επικινδυνότητας όπως αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός το οποίο προέκυψε αργότερα κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο όπως την ανοιχτή θήκη της πόρτας του οδηγού βρέθηκε ένα επικίνδυνο όπλο με μεγάλη Λάμα όπως αποδεικνύεται και από τη σχετική φωτογραφία. Στην ανοιχτή θήκη της πόρτας του συνοδηγού ένα μεγάλο κατσαβίδι είναι εντελώς άσχετο από την ηλικία και τις καθημερινές ενασχολήσεις του θύματος», σημείωσε.

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…