Δολιοφθορά κατά προσφύγων: Έκοψαν την κολώνα ηλεκτροδότησης του Κέντρου Φιλοξενίας στη Βέροια

Είναι εμφανές ότι πρόκειται για δολιοφθορά στο δίκτυο ηλεκτροδότησης με στόχο το συγκεκριμένο χώρο καθώς η γραμμή εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο το κέντρο φιλοξενίας - Δείτε τις εικόνες

NewsRoom 13/11/2019 | 13:25

Στο έδαφος βρίσκεται από τα ξημερώματα η κολώνα της ΔΕΗ που εξυπηρετούσε αποκλειστικά το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αγ. Βαρβάρα Βέροιας.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το τοπικό δίκτυο verianet.gr, μια από τις κολώνες της ΔΕΗ κατέρρευσε έχοντας πριονιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ οι δράστες της δολιοφθοράς είχαν επιχειρήσει να κόψουν άλλες δύο κολώνες, μια εκ των οποίων είναι μάλιστα κομμένη σχεδόν μέχρι τη διάμετρό της.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν μόνο χάρη στη λειτουργία του αυτόματου συστήματος διακοπής ηλεκτροδότησης.

Στο σημείο έσπευσαν συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ όπως και αστυνομία για τη διαπίστωση του γεγονότος και την επιβολή τυχόν περιοριστικών μέτρων.

Από τη στιγμή που σημειώθηκε το περιστατικό, όπως ανέφεραν άνθρωποι  της αρμόδιας υπηρεσίας, λειτούργησε το αυτόματο σύστημα ασφαλείας με αποτέλεσμα να γίνει αμέσως διακοπή ηλεκτροδότησης του κυκλώματος ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος από τα γυμνά καλώδια που βρίσκονται κομμένα στο σημείο κοπής της κολώνας.

Πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι αυτός ή αυτοί που προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια έκοψαν την κολώνα και επιχείρησαν να κόψουν τις άλλες δυο πιθανότατα με πριόνι χειρός ή μπαταρίας, κάτι που εικάζεται απο τα ίχνη του πριονίσματος.

Οι εικόνες που κατέγραψε το verianet.gr είναι ενδεικτικές: