Δόγμα Μητσοτάκη - Χρυσοχοΐδη προς την κατάργηση της δημοκρατίας

Η οργή και η βία αυτής της κυβέρνησης μας έχει χτυπήσει στα αντανακλαστικά μας ευθέως και με σοκαριστικό τρόπο.

Λένα Διονυσίου 08/03/2021 | 16:58

Την ώρα που αργοσβήνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σε μία αδιαβάθμητη επίδειξη ισχύος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η καταστολή οργιάζει στέλνοντας ένα μήνυμα σαφές: Το Κράτος είναι αυτοί. Δε χρειάζονται ούτε Δημοκρατία, ούτε Κράτος Δικαίου. Δε χρειάζονται καν τη συμπάθεια του λαού. Όλα γίνονται, δύο τέλος, για να κρατήσουν την εξουσία, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να κρατηθούν από ανθρώπινο αίμα.

Η οργή και η βία αυτής της κυβέρνησης μας έχει χτυπήσει στα αντανακλαστικά μας ευθέως και με σοκαριστικό τρόπο. Προφανώς επειδή είχαμε ξεσυνηθίσει τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Αλλά το σώμα έχει μνήμη κι οι δρόμοι της Αθήνας κουβαλάνε ακόμα το αίμα από το ξύλο που εμείς φάγαμε.  Κι έτσι, βλέποντας την κατάντια του Κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας, δεν μπορεί παρά να θυμόμαστε.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες διέλυσαν δύο συγκεντρώσεις με αύρες και χημικά, επιτέθηκαν στο μπλοκ των δικηγόρων που υπερασπίζονταν το Κράτος Δικαίου, πέρασαν χειροπέδες στον Έκτορα Κουφοντίνα χωρίς απολύτως κανέναν λόγο και χθές, στην πλατεία Νέας Σμύρνης, προχώρησαν σε ένα όργιο καταστολής που θύμισε 2014: Όρμηξαν στην πλατεία, χτύπησαν, έσυραν κόσμο στη ΓΑΔΑ κι αποχώρησαν.

Όχι πολύ αργότερα, ο Θάνος Πλεύρης θα τιτίβιζε ότι αν οι δύο τραυματίες της ομάδας ΔΙΑΣ ήταν... δολοφόνοι καταδικασμένοι σε ισόβια, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητούσε να εκπληρωθούν τα.... δικαιώματά τους! Τόσο μετράει για αυτούς η ανθρώπινη ζωή.

Δεν υποστηρίζω την τρομοκρατία, καθόλου. Ούτε και ήμουν ποτέ φίλη της δράσης της 17 Νοέμβρη. Αλλά περισσότερο με ενδιαφέρει η τήρηση των νόμων, του Κράτους Δικαίου, η διασφάλιση της Δημοκρατίας. Δυστυχώς, τη βλέπω να γλιστράει μέσα από τα χέρια μας.

Σήμερα είναι η πορεία των γυναικών. Δε θα άγγιζαν ποτέ γυναίκες, φυσικά. Όχι την 8η Μάρτη, εννοώ. Όλες τις υπόλοιπες ημέρες χτυπούν διαδηλώτριες στο ψαχνό χωρίς κανένα έλεος. Σήμερα θα έχουμε μία μάλλον ειρηνική πορεία, γιατί σήμερα δε βλέπουν εχθρό απέναντι στις φεμινίστριες.

Λογαριάζουν χωρίς πολλούς ξενοδόχους, όμως. Φεμινίστριες, παιδιά, κάθε προοδευτικό πολίτη, ανθρώπους της εργασίας, εξαντλημένους και οργισμένους, πλέον φυλακισμένους στα σπίτια τους, χωρίς καν νοσοκομεία που να αντέχουν να τους δεχθούν. Αν αυτοί θέλουν να κρατηθούν στην εξουσία με τη δολοφονία του Δημήτρη Κουφοντίνα, την καταστολή και τον φόβο, τότε ήρθε η ώρα να αρχίσουν να μετρούν αντίστροφα. Εξάλλου, το έχουμε ξανακάνει να διώχνουμε κυβερνήσεις. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr