Το δόγμα Χρυσοχοϊδη συνεχίζει ο Θεοδωρικάκος-ΕΛ.ΑΣ: Το ξύλο κατά εκπαιδευτικών ήταν για να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία

Συνεχίζεται η αστυνομοκρατία σε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια και υπό τη διοίκηση Τάκη Θεοδωρικάκου στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, στα βήματα που χάραξε ο Μ.Χρυσοχοΐδης.
 

NewsRoom 06/10/2021 | 23:35

Τελευταίο θύμα οι εκπαιδευτικοί που διαδήλωσαν σήμερα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά της αξιολόγησης που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και η Νίκη Κεραμέως, που δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ με γκλομπιές, χημικά και σπρωξίματα στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος

Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για να δικαιολογήσει (με αστείο τρόπο) την αστυνομική αυθαιρεσία, στην οποία οι εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να καταλάβουν όλη τη Σταδίου, και για τον λόγο αυτό η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων 

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

"Την 18.00 ώρα σήμερα (Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021), με πρωτοβουλία διαφόρων Ομοσπονδιών, πραγματοποιήθηκε Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν 350 περίπου άτομα, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την 19.00 ώρα 250 άτομα εκ των συγκεντρωθέντων ξεκίνησαν πορεία μέσω των οδών Κοραή, Σταδίου, Β. Γεωργίου με κατάληξη την Πλατεία Συντάγματος.

Την 19.20 ώρα, ενώ είχε αφεθεί ελεύθερη λωρίδα κυκλοφορίας των οχημάτων, σύμφωνα με τις εντολές του Διαμεσολαβητή Αστυνομικού σε συμφωνία με τους πορευθέντες, ξαφνικά ικανός αριθμός αυτών, προσπάθησε να καταλάβει πλήρως την οδό Σταδίου διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

'Αμεσα επενέβησαν οι Αστυνομικές Δυνάμεις προκειμένου να οριοθετήσουν εκ νέου την πορεία και να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.


Με τις κατάλληλες κινήσεις και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, οι Αστυνομικές Δυνάμεις περιόρισαν τους συγκεντρωμένους, και αποκαταστάθηκε η ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, η οποία είχε διακοπεί επί πεντάλεπτο.

Στη συνέχεια, μέρος των συγκεντρωθέντων παρέμεινε επιτηρούμενο από τις Αστυνομικές Δυνάμεις, στη Λ. Αμαλίας έως την 19.50 ώρα όπου και αποχώρησαν, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών".