Newsroom

Newsroom

ΔΟΕ-Τρία ιστορικά αθλήματα εκτός Ολυμπιακών Αγώνων

Οι «Αθάνατοι» της Ολυμπιακής Επιτροπής,  «πετάνε» εκτός τρία ιστορικά αθλήματα που ίσως ξαναδούμε το 2028! 

3000

Στην απόφαση να αφήσει εκτός της πρώτης λίστας των αγωνισμάτων των Ολυμπιακών Αγώνων 2028 που θα διεξαχθούν στο Λος Άντζελες την πυγμαχία, την άρση βαρών και το μοντέρνο πένταθλο έλαβε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή «εδραίωσε» στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, την αναρρίχηση, το σέρφινγκ και το σκέιτμπορντ, τα τρία αθλήματα που εντάχθηκαν στους Ολυμιακούς Αγώνες του Τόκιο το περασμένο καλοκαίρι, ενώ θα συμπεριληφθούν και στις κορυφαίες διοργανώσεις, που θα διεξαχθούν το 2024 στο Παρίσι και το 2028 στο Λος Άντζελες. 

Όπως σχεδιάσθηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο, από την εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ, αυτά τα τρία αθλήματα, που είναι «προσανατολισμένα στη νεολαία» εντάχθηκαν στον κατάλογο των 28 Ολυμπιακών αθλημάτων, κάτι που εγγυάται ότι θα εκπροσωπηθούν και στο Λος Άντζελες το 2028.

Αν και στο άκουσμα της είδησης αυτής, προκαλούνται πολλά ερωτήματα, υπάρχει η εξήγηση. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη προσπάθεια της ΔΟΕ να πιέσει τις διοικήσεις των Παγκόσμιων Ομοσπονδιών των αθλημάτων για να λάβουν κάποιες αποφάσεις με τις οποίες θα εναρμονισθούν στις ελάχιστες απαραίτητες προϋποθέσεις που θέτει η ΔΟΕ για να συμπεριλαμβάνει τα αθλήματα στα προγράμματα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Για παράδειγμα η Παγκόσμια ομοσπονδία της πυγμαχίας η οποία είναι αναγνωρισμένη από τη ΔΟΕ, ταλανίζεται από σοβαρά εσωτερικά ζητήματα, από αδιαφάνεια στις αρχαιρεσίες της, και στις διαδικασίες αποφάσεων, στη διεξαγωγή των αγώνων στους Αγώνες μέχρι και «τρύπες» που έχουν διαπιστωθεί πως υπάρχουν στα οικονομικά της βιβλία.

Η ΔΟΕ είχε πιέσει για αλλαγές οι οποίες δεν έγιναν, με το άθλημα να παραμένει στο καλεντάρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο στην τελευταία λίστα απουσιάζει σε μια προσπάθεια να πιέσει για άμεσες εξελίξεις στα παραπάνω ζητήματα.

Μάλιστα, η ίδια η ΔΟΕ, σε σχετική τοποθέτηση, όπως αναφέρουν και στα ΜΜΕ στο εξωτερικό διευκρινίζει ότι και τα τρία αθλήματα μπορούν στην οριστική λίστα των αθλημάτων που θα συμπεριλαμβάνονται στο καλεντάρι να είναι και τα τρία για τα οποία γίνεται λόγος.

Αυτό που δεν αναφέρει αλλά, προφανώς εννοείται, είναι η προϋπόθεση… Να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στα ζητήματα τα οποία απαιτεί η ΔΟΕ.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…