Newsroom

Newsroom

ΔΟΕ: "Στον αέρα τα οικονομικά των σχολικών μονάδων"

Τον κίνδυνο να μην έχουν τα σχολεία τους απαραίτητους πόρους για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων τη νέα χρονιά,…

Τον κίνδυνο να μην έχουν τα σχολεία τους απαραίτητους πόρους για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων τη νέα χρονιά, επισημαίνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ΔΟΕ), με επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Μάλιστα οι δάσκαλοι ζητούν να συναντηθούν άμεσα με τον υπουργό Παιδείας και την ανάληψη δράσης από πλευράς του, ώστε να καταβληθεί η δεύτερη δόση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους προς τις δημοτικές αρχές. Όπως επισημαίνουν, σε περίπτωση μη άμεσης εκταμίευσής της, τα σχολεία θα αντιμετωπίσουν, σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα, αφού η συγκεκριμένη δόση εκκρεμεί από το προηγούμενο έτος.

Την ίδια ώρα η ΔΟΕ θέτει επί τάπητος και το ζήτημα της εξαίρεσης των σχολικών μονάδων από τον αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο, καθώς, με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, σύμφωνα με τους δασκάλους, «είναι σίγουρο πως τα σχολεία θα αδυνατούν να αγοράσουν το πετρέλαιο που απαιτείται για τη θέρμανση τον επόμενο χειμώνα».

Να σημειωθεί ότι η ΔΟΕ έχει κηρύξει ήδη την πρώτη απεργία του κλάδου για τις 12 Σεπτεμβρίου, με αιχμή οικονομικά αιτήματα.