Newsroom

Newsroom

ΔΟΕ: Με 4.000 κενά το πρώτο κουδούνι στα δημοτικά σχολεία

Το πρώτο κουδούνι στα δημοτικά σχολεία θα χτυπήσει με 4.000 κενά, σύμφωνα με εκπροσώπους των δασκάλων.

59b02d601dc524e2538b45ed

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Θανάση Κικινή, το φλέγον ζήτημα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι το γεγονός ότι για έβδομη συνεχή χρονιά δεν γίνονται διορισμοί μονίμων ώστε να καλυφθούν τα οργανικά κενά που, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΔΟΕ, φτάνουν τις 7.500 με 8.000.

Η διδασκαλική ομοσπονδία εκφράζει επίσης τη διαφωνία της για τις αλλαγές στα ολοήμερα σχολεία, σημειώνοντας ότι ο θεσμός μετατρέπεται σε «μια καθαρά προαιρετική δομή» που σταδιακά θα οδηγηθεί στην απαξίωσή του.

Υπ. Παιδείας: Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά και στην ώρα τους

Νωρίτερα, διαβεβαιώσεις ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στην ώρα τους και κανονικά παρείχε το υπουργείο Παιδείας μετά και την πρόσληψη 15.371 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, προκειμένου τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου «νηπιαγωγοί, δάσκαλοι καθηγητές και βιβλία να είναι στη θέση τους».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ιδιαίτερη προτεραιότητα δόθηκε στην στελέχωση και την κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Μια προτεραιότητα που καθορίζεται εδώ και χρόνια από Υπουργικές Αποφάσεις τις οποίες όμως οι προηγούμενες κυβερνήσεις ουδέποτε εφάρμοσαν, καταλήγοντας να υποστελεχώνουν, τελικά, τις δομές Ειδικής Αγωγής στα μέσα κάθε σχολικής χρονιάς.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…