Newsroom

Newsroom

Documento:Οι σακούλες με τα "μαύρα", το πρόστιμο εκατομμυρίων και ο "αθώος" Θέμος

Ο Θέμος Αναστασιάδης είναι ίσως ο μοναδικός Έλληνας, ο οποίος παρότι πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, ή μάλλον με τις μαύρες σακκούλες υπό μάλης, κατάφερε να διαμορφώσει επικοινωνιακά την εικόνα του συκοφαντημένου αρχικά και στη συνέχεια του αθώου.

588730a21dc52476658b4b2f

Έφτασε μάλιστα στο σημείο, να επιτεθεί στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έκανε αναφορά στη Βουλή για την υπόθεση με τα 5 εκατομμύρια του Θέμου Αναστασιάδη, αποκαλώντας τον πρωθυπουργό συκοφάντη και τον εαυτό του αθώο. Το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως ο Αναστασιάδης πιάστηκε με χρήματα που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, πως η έρευνα εναντίον του από το ΣΔΟΕ διήρκησε χρόνια, πως πλήρωσε για να σταματήσει η δίωξη εναντίον του και πως είπε ψέματα για την προέλευση των χρημάτων, μάλλον χάνεται στην σιωπή ή την παραπλανητική αφήγηση των ΜΜΕ. Η αλήθεια είναι πως ο Θέμος Αναστασιάδης αποδέχθηκε τη φοροδιαφυγή και πλήρωσε τον αναλογούντα φόρο για να σταματήσει η δίωξη εναντίον του.  

Ο εκδότης του Πρώτου Θέματος , όχι μόνο δεν είναι αθώος, αλλά θα πρέπει να καταβάλει το σύνολο των χρημάτων που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει με το Πόθεν Έσχες του (περίπου 4 εκατομμύρια) μετά από καταλογισμό του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αρκεί να καθαρογραφεί η απόφαση του Δικαστηρίου που περιέργως δεν έχει καθαρογραφεί μετά από επτά μήνες.

Στις 29 Οκτωβρίου 2007 ο Θέμος Αναστασιάδης δεν είχε καμιά όρεξη για πλάκα. Ούτε για καμένους εβραίους, ούτε για χαζές ξανθιές. Οι γάλλοι τελωνειακοί τον είχαν σταματήσει στον τελωνειακό σταθμό της Βαλάρντ, στα γαλλοελβετικά σύνορα. Πάνω του είχαν βρει τρεις επιταγές σε λίρες, δολάρια και ευρώ που αντιστοιχούσαν σε αξία 1.100.000 ευρώ. Το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος και πυροδότησε μια σειρά από δημοσιογραφικές αντιδράσεις. Οι δημοσιογράφοι ωστόσο τότε αγνοούσαν αυτό που πραγματικά συνέβαινε. Ο χαριτωμένος Θέμος δεν είχε απλώς μια ατυχία, αλλά έβλεπε να χαλάει η αλυσίδα της ζωής του, που εκτός από πλάκα με τους άλλους είχε χρήμα, κότερα, υπόγειες συμφωνίες, χλιδή και μερικές offshore για τον ίδιο. Υπήρχε ο κίνδυνος η κοινή γνώμη να τα μάθει ΟΛΑ.

Διαβάστε την συνέχεια στο www.documentonews.gr

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…