Newsroom

Newsroom

ΔΝΤ: Το κλείσιμο της αξιολόγησης εξαρτάται κυρίως από τους Ευρωπαίους εταίρους

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρεϊ, μιλώντας στην προγραμματισμένη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, επέστρεψε το μπαλάκι στους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, αναφορικά με τη β’ αξιολόγηση, τονίζοντας ότι το κλείσιμό της εξαρτάται κατά κύριο λόγο από αυτούς. Παράλληλα, επανέλαβε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμμετέχει πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα.

588a37b61dc52417088b4dc0

Ο ίδιος πάντως απέφυγε να προσδιορίσει τον χρόνο κατά τον οποίο το ΔΝΤ θα λάβει την οριστική του απόφαση για τη χρηματοδοτική του συμμετοχή ή μη, στο ελληνικό πρόγραμμα. Αρκέστηκε να εκφράσει την ελπίδα ότι τούτο θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Μάλιστα αποσυνέδεσε την απόφαση αυτή από τις επερχόμενες εκλογές σε συγκεκριμένες χώρες της ΕΕ.

O Μάρεϊ επανέλαβε ότι στο ΔΣ του Ταμείου, το οποίο είναι αρμόδιο για να αποφασίσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, θα πρέπει «να βγαίνουν τα νούμερα του προγράμματος». Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες στην έκθεση βιωσιμότητας του ΔΝΤ, αναφέρεται πως ακόμη κι αν τηρηθεί μέχρι κεραίας το πρόγραμμα και πάλι το χρέος δεν πρόκειται να καταστεί βιώσιμο. Σύμφωνα με το ΔΝΤ απαιτείται σημαντική αναδιάρθρωση των όρων όλων των δανείων προς την Ελλάδα αφού οι δημοσιονομικές ανάγκες και το δημόσιο χρέος της χώρας πολύ σύντομα «θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό μείγμα».

Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι θέση του Ταμείου παραμένει ότι με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο υφιστάμενο πρόγραμμα το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2018, όπως εκτιμά το Ταμείο, θα διαμορφωθεί στο 1,5%. Υποστήριξε για ακόμη μία φορά ότι το ΔΝΤ δεν επιθυμεί πρόσθετη λιτότητα για την Ελλάδα, ωστόσο εκτιμά ότι απαιτούνται πρόσθετα μέτρα προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του 3,5%.

4

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…