ΔΝΤ: Μη βιώσιμο ακόμη και με πλεονάσματα 3,5% το ελληνικό χρέος

Σε απόρριψη της πρότασης Σόιμπλε για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5% για τα επόμενα δέκα χρόνια μετά τη λήξη του προγράμματος, προσανατολίζεται σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες το ΔΝΤ, το οποίο εκτιμά ότι ακόμη κι αν υλοποιείτο η σκέψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών, το ελληνικό χρέος δεν θα ήταν βιώσιμο.

5889edf41dc52476658b5032

Η θέση αυτή του Ταμείου αναμένεται να αποτυπωθεί στην έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους που πρόκειται να παρουσιαστεί στις 6 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της συνεδρίασης του εκτελεστικού συμβουλίου του Ταμείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό σημαίνει ότι το ΔΝΤ προετοιμάζει την οριστική αποχώρησή του από το χρηματοδοτικό σκέλος του ελληνικού προγράμματος, δεδομένου ότι η συμμετοχή του σε αυτό εξαρτάται από την, κατά την εκτίμηση του Ταμείου, βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. 

Υπενθυμίζεται πως το ΔΝΤ εκτιμά πως η ελληνική Οικονομία δεν μπορεί να πιάσει υψηλά πλεονάσματα της τάξεως του 3,5% με τα σημερινά δεδομένα, εξ ου και μέχρι σήμερα ζητούσε την προκαταβολική υπογραφή μέτρων. Εξάλλου, αυτή ακριβώς η στάση του Ταμείου είναι που καθυστερεί την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…