Newsroom

Newsroom

Δις ισόβια στον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Δύο φορές ισόβιας επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 58χρονο δράστη της δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία. .

5b4e1bfd1dc524f95a8b456b

Της Κατερίνα Κατή

Η ποινή που του επέβαλαν ήταν μία φορά ισόβια για κάθε μία από τις κακουργηματικές πράξεις που του αποδίδονται. Δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Καταπέλτης η εισαγγελέας

Νωρίτερα, την ενοχή χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών του κατηγορούμενου για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη ,εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας , Μίνα Σωτηροπούλου, που μίλησε με πολύ συγκινητικά λόγια στην αγόρευση της για το άτυχο κορίτσι.

Η εισαγγελική λειτουργός ξεκαθάρισε ευθύς εξ αρχής ότι δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια ο ισχυρισμός που προέβαλε απολογούμενος ο κατηγορούμενος ότι δήθεν ένας γνωστός Αθηναίος δικηγόρος και ένα ακόμα πρόσωπο με το ψευδώνυμο Χάρης του είχαν παραγγείλει να βγάλει για 3-4 μήνες … εκτός υπηρεσίας τη νεαρή εφοριακό.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφερόμενη στο κορίτσι που βρήκε τραγικό θάνατο από τις μαχαιριές του δράστη την χαρακτήρισε αξιόλογη για την κοινωνία και την οικογένειά της .

“Αντί να χαίρεται την ηλικία της -τόνισε η εισαγγελέας- ξεχρέωνε χρέη από τζόγο. Είχε πολλά φορτία στην πλάτη της. Είχε πικρία από την οικογένεια. Δεν φρόντισε και ο πατέρας να την προστατεύσει. Είχε πολλές πηγές κινδύνου η Ζέμπερη. Δεύτερη πηγή κινδύνου ήταν το επάγγελμά της. Είχε περαιώσει 230 υποθέσεις. Η Δώρα είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο και γι αυτό είχε αφήσει 500 ευρώ μέσα σε νέα βιβλίο και τα pin των καρτών της”.

“Μια νέα κοπέλα αντί να είναι ερωτευμένη και να διασκεδάζει πήγαινε στο νεκροταφείο, συνέχισε η εισαγγελέας- είχε μάλλον είχε απογοητευτεί από τον κόσμο των ζωντανών και πλησίαζε τον κόσμο των νεκρών, το μοναδικό της καταφύγιο. Και αυτό ενόχλησε… τον κατηγορούμενο που ανάλωσε τη ζωή του στα ναρκωτικά και στις κλοπές”, πρόσθεσε, συνεχίζοντας:

“Οι αντιφάσεις του πολλές , ανέφερε στην συνέχεια για τον 58χρονο, τονίζοντας παράλληλα ότι τα σημεία που επλήγη η Δώρα δεν ήταν τυχαία, ήταν μοιραία. Η οικογένεια δεν θα πάρει ποτέ απάντηση γιατί έφυγε αυτό το κορίτσι.

Ο δράστης που δεν έπρεπε τότε να είχε αποφυλακιστεί την παρακολουθούσε ένα μήνα. . Χάλασε τη ζωή του, τη ζωή μιας κοπέλας και της οικογένειας.

Αν βρει το δρόμο για την αλήθεια ας κοιτάξει το Θεό και ας την πει».

πηγή:documentonews.gr 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…