Newsroom

Newsroom

Διπλός «πυροβολισμός» Σαμαρά κατά Κυριάκου μέσω antinews.gr

«Πως το 40% θα γίνει 25%», προειδοποιεί το Μαξίμου η σαμαρική πτέρυγα. Ο ΣΥΡΙΖΑ «κάθε μέρα που περνάει κερδίζει έδαφος»

5150881 1 1

Η διαχείριση του κορονοϊού και των εθνικών θεμάτων βρέθηκαν στο στοχαστρο της σαμαρικής ιστοσελίδας σε δύο πολύ επιθετικά κείμενα κατά της κυβέρνησης

Στο πρώτο άρθρο με τίτλο «Το έχασε εντελώς!!!», γίνεται σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό για τη διαχείριση των βασικότερων ζητημάτων της επικαιρότητας, ενώ το δεύτερο άρθρο χτυπάει τον πρωθυπουργό ακόμη και στο θέμα της κυριαρχίας της ΝΔ στο πολιτικό σκηνικό προειδοποιώντας ότι το 40% εύκολα μπορεί να γίνει 25.

Παραθέτουμε τα δύο κείμενα για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:

Τίποτα δεν είναι δεδομένο κύριε Μητσοτάκη… ή πως το 40% θα γίνει 25%

Το παρακάτω παραλήρημα θα μπορούσε να είναι και μια ανοιχτή επιστολή προς τον Κυριάκο, αλλά δεν είναι.

Είναι απλά κάποιες σκέψεις μου ατάκτως ερριμμένες.

Σπάνια παρακολουθώ επίσημες ομιλίες, εξαγγελίες και λόγους πολιτικών.

Και αυτό διότι σε τέτοιες περιπτώσεις ξέρω ότι σπάνια λένε την αλήθεια.

Απλά χαϊδεύουν αφτιά και μοιράζουν ανεδαφικές υποσχέσεις ποντάροντας στην εγγενή αφέλεια του μέσου ψηφοφόρου.

Προτιμώ να μαθαίνω τα παραπολιτικά που συμβαίνουν σε διαδρόμους και γραφεία, και να διαβάζω άρθρα απόψεων, ψάχνοντας την αλήθεια ανάμεσα στις γραμμές.

Όσοι δίνουν βάση στις επίσημες εξαγγελίες και ομιλίες συνήθως πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης, και ως κλασικό παράδειγμα αναφέρω τον λαοπρόβλητο Αλέξη, που εκατομμύρια ψηφοφόρων πίστεψαν τις υποσχέσεις που έδινε κάποτε από βήματος ΔΕΘ και έσπευσαν να τον ψηφίσουν.

Σήμερα ελάχιστοι παραδέχονται ότι ψήφισαν ή στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έτσι είναι η ανθρώπινη φύση.

Έχουμε όμως και τους άλλους σήμερα, που ακούγοντας αντίστοιχες μεγαλοστομίες του Κυριάκου, πλέουν σε πελάγη ενθουσιασμού.

Αγνοώντας τα όσα γίνονται πίσω από τα φώτα της «πληρωμένης» δημοσιότητας, εκεί όπου υπουργοί και επιχειρηματίες συνεργάζονται άψογα ταΐζοντας το πόπολο με «άρτο και θεάματα», ενώ την ίδια ώρα οι μπίζνες πάνε σύννεφο.

Τα ίδια έκαναν και οι προηγούμενοι, μόνο που εκείνοι ήταν ερασιτέχνες επιτήδειοι. Οι τωρινοί έχουν εμπειρία και knowhow. Είναι δηλαδή επαγγελματίες στις λοβιτούρες, με πολλά χρόνια στο κουρμπέτι.

Γι’ αυτό και κάθε κρίση που «αντιμετωπίζουμε» είναι βούτυρο στο ψωμί τους.

Πολλοί τρίβουν τα χέρια τους, αρχίζοντας με τις μάσκες και τα απολυμαντικά και τελειώνοντας στα ΡΑΦΑΛ.

Με ενδιάμεσο φαγοπότι το χρονίζον πλέον «μεταναστευτικό». Από το οποίο φτιάχτηκαν περιουσίες.

Και ο χειρισμός του οποίου από την νεοδημοκρατική κυβέρνηση απέδειξε πασιφανώς, πως όταν υπάρχει θέληση το κράτος έχει συνέχεια.

Και δεν είναι το μόνο.

Η αγαστή συνεργασία μεταξύ κράτους και κρατικοδίαιτων επενδυτών και επιχειρηματιών συνεχίζεται απρόσκοπτα, και θα συνεχίζεται επί μακρόν, ακόμη και αν η επόμενη κρίση που θα πλήξει τη χώρα (ή και τον πλανήτη ακόμη) θα είναι η … αντιστροφή των πόλων.

Ακόμη και τότε κάποιοι δημοφιλείς πολιτικάντηδες θα βρουν τρόπους να πλουτίσουν.

Εξάλλου, πάγια πεποίθησή μου δεκαετίες τώρα, που παρακολουθώ στενά τα πολιτικά ζητήματα, είναι πως η μεγάλη πλειονότητα (80-90%) όσων επιλέγουν να ασχοληθούν με τα κοινά, ή να πολιτευτούν, γίνεται προκειμένου να ανέβουν φορολογική κλίμακα. Να πιάσουν την καλή.

Οι υπόλοιποι είναι απλά αγαθοί ιδεολόγοι, αιθεροβάμονες, πατριώτες, και πάντως όχι κακοπροαίρετοι απατεώνες. Αποτελούν όμως την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Σήμερα λοιπόν, την ώρα που τα περισσότερα ΜΜΕ πλέκουν καθημερινά το εγκώμιο της κυβέρνησης, του Νικ Χαρντ, ακόμη και της πρωθυπουργικής συζύγου, με τις δημοσκοπήσεις που διαδέχονται η μία την άλλη να μιλούν για 40άρια και 50αρια ποσοστά αποδοχής του Κυριάκου, εγώ, ως ποταπός που είμαι, κάνω τις δικές μου δημοσκοπήσεις, στη γειτονιά, στη δουλειά, στα καφέ, ακόμη και στις στάσεις των λεωφορείων.

Εκεί που χτυπάει η κανονική καρδιά της κοινωνίας.

Και τι βλέπω; Μια γενική απογοήτευση και μελανιασμένα πρόσωπα.

Κυρίως για τις επιπτώσεις του κορονοϊού και δευτερευόντως για άλλα θέματα, πολλά εκ των οποίων δεν φτάνουν προς τα κάτω αφού τα ΜΜΕ είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, πλην όμως ταλανίζουν κόσμο και κοσμάκη.

Υπάρχουν κάποια σημαντικά ζητήματα, για τα οποία πολλοί ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, αλλά όπως λένε τώρα μάλλον εξαπατήθηκαν και δηλώνουν κοψοχέρηδες.

Αναφέρομαι στο μεταναστευτικό και στο μακεδονικό (και στην εγκληματικότητα).

Για το ελληνοτουρκικό ζήτημα δεν θα μιλήσω, αφού τα σχέδια της κυβέρνησης να καταλήξουμε στη Χάγη (ασχέτως εθνικού κόστους) δεν τα πολυκαταλαβαίνει ο μέσος πολίτης, με αποτέλεσμα να χειροκροτεί τις «πατριωτικές» κινήσεις του Κυριάκου.

Στα άλλα δυο-τρία όμως καυτά θέματα, πολλοί βράζουν από οργή.

Ανάμεσά τους και κάποιοι που κυνηγήθηκαν από τα ΜΑΤ, ή λοιδορήθηκαν ως αναχρονιστικοί εθνικιστές, τότε που συμμετείχαν (με την ώθηση της ΝΔ) στα συλλαλητήρια εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως βράζουν και όλοι εκείνοι που πίστευαν σε απελάσεις λαθρομεταναστών, εκδίωξη των ΜΚΟ και αλλαγή της γενικότερης μεταναστευτικής πολιτικής.

Σήμερα τι βλέπουμε 14 μήνες μετά τη νίκη της ΝΔ;

Φωτιές, εξεγέρσεις και βία στις δομές, με τον αρμόδιο υπουργό να καταγράφει ακόμη τις ΜΚΟ, προκειμένου να τις πιστοποιήσει, και τον έτερο αρμόδιο να υπόσχεται άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, παραλείποντας να προσθέσει ότι αυτό θα γίνει (και γίνεται) με την μεταφορά τους στην ενδοχώρα.

Χώρια ο ακρίτας που «συνέλαβε» Τούρκους λαθρομετανάστες και καταδικάστηκε σε 26μηνη φυλάκιση!

Δυο strikes δηλαδή για τον Κυριάκο, και όπως θα ξέρει ως αμερικανοσπουδαγμένος που είναι, στο baseball στα τρία strikes είσαι out… καίγεσαι.

Εν κατακλείδι, η ΝΔ πήρε πέρυσι ένα βαρβάτο 40%, το οποίο σε συνδυασμό με την παντελή απαξίωση του ψεύτη Αλέξη, την κατέστησε μονοκράτορα.

Και τι κάνει λοιπόν; Απλά εξυπηρετεί συμφέροντα. Αγόμενη και φερόμενη από επιχειρηματίες.

Είτε πρόκειται για προμήθειες, είτε για βολέματα ημετέρων, είτε για την κατάργηση των κρατικών ελέγχων στα αεροδρόμια προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σε αυτό το 40% όμως υπάρχει (κατά την γνώμη μου) ένα σεβαστό 10-15% που τους ψήφισε για αυτά που λέγαμε, τα εθνικά, το μεταναστευτικό και την ασύδοτη εγκληματικότητα, και για τα οποία σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από τότε που έκανε κουμάντο ο Κοτζιάς, η κυρά Τασία και ο Παρασκευόπουλος…

Ακόμη συλλαμβάνονται σκληροί κακοποιοί και οδηγούνται στον εισαγγελέα προκειμένου να … αφεθούν ελεύθεροι!

Αυτοί λοιπόν, δεν είναι δεδομένοι ψηφοφόροι σου Κυριάκο.

Δεν είναι χειροκροτητές, ούτε σε ψήφισαν για να τους διορίσεις πουθενά μετακλητούς… αφού αν ήταν τέτοιοι θα δήλωναν Ποτάμι και θα είχαν σίγουρο τον διορισμό.

Και όπως ήρθαν, έτσι θα φύγουν.

Αφήνοντας τη ΝΔ με ένα αξιοσέβαστο 25-30% να παλεύει με το αντίστοιχο του Σύριζα, ο οποίος κάθε μέρα που περνάει, ασχέτως των εγκλημάτων του, κερδίζει έδαφος κυρίως επειδή ο πολύς κόσμος έχει κοντή μνήμη.

Εκτός και αν συγκυβερνήσετε οσονούπω, όπως λένε οι κακές γλώσσες, εξ ου και το χάιδεμα προς Πολάκη, εξ ου και η συριζέικη πολιτική σας στα σημαντικά που λέγαμε.

Έρχεται ένας καυτός χειμώνας…

ΥΓ- Πιο πολύ εμπιστοσύνη έχω στον «σοφό» λαό, παρά στους «πατριώτες» βουλευτές, αφού να τα λέμε όλα, κι’ εγώ αν τσέπωνα 5-6 κολλαριστά χιλιάρικα το μήνα θα ψήφιζα ό,τι με διέταζε το αφεντικό. Είπαμε, 10% βία βία να είναι εκείνοι που πολιτεύονται από ιδεολογία και πατριωτικό φιλότιμο… οι υπόλοιποι απλά «ψηφάνε» κατ’ εντολήν, πολλές φορές αγνοώντας το τι ακριβώς ψηφίζουν…

Το έχασε εντελώς!!!

Μας βασανίζει η εξής απορία. Θα καταφέρει άραγε ο… νέος Μωυσής να οδηγήσει τον ελληνικό λαό στην γη της επαγγελίας; Μάλλον όχι, καθώς μέχρι και οι κόλακες που σκέφτηκαν την εν λόγω παρομοίωση έχουν αρχίσει πλέον να αμφιβάλουν δημοσίως.

Προσπαθώντας οι δόλιοι να περισώσουν όση αξιοπιστία τους απέμεινε.

Και είναι δεδομένο ότι τα χτυπήματα θα αυξάνονται αλματωδώς όσο βυθιζόμαστε στην μητσοτακική άβυσσο, με αποτέλεσμα στο τέλος να ξαναπαιχτεί το χιλιοπαιγμένο έργο… Οι κόλακες έγιναν θανάσιμοι εχθροί.

Αλλά ποσώς μας ενδιαφέρει τι θα απογίνουν τα ποντίκια όταν θα βουλιάζει ακόμη ένα κυβερνητικό καράβι.

Το θέμα είναι πως θα σταματήσει η κάθοδος στην άβυσσο πριν πιάσουμε πάτο.

Καθημερινά αποδεικνύεται ότι ο Μητσοτάκης μαζί με τους… άριστους ανίκανους του Μαξίμου δεν ξέρουν που πατούν και που βρίσκονται.

Ο αόρατος εχθρός αντεπιτίθεται αδίστακτα με στόχο να καταντήσει την Ελλάδα Μπέργκαμο, με την κυβέρνηση πανικόβλητη να μην μπορεί να κάνει τίποτα επειδή δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ ως όφειλε, αλλά προτίμησε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ισχυρών ιδιωτών του χώρου. Και παρόλο που οι γιατροί έχουν ξεσηκωθεί με μερικούς εξ αυτών να υποβάλουν μέχρι και παραιτήσεις, συνεχίζει να τους κοιτάει αποσβολωμένη για να μην θιγούν τα συγκεκριμένα συμφέροντα.

Στο μεταξύ κορυφαίοι υπουργοί ανερυθρίαστα δηλώνουν ευθέως ότι οδηγούμαστε σε νέα μνημόνια και νέους δυσβάσταχτους φόρους. Κάποιος πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα τόσο του προηγούμενου όσο και του νέου lockdown που έρχεται μας λένε χωρίς ντροπή, ξεχνώντας να μας πουν ωστόσο ότι ευθύνονται αποκλειστικά οι ίδιοι για την ανεξέλεγκτη αντεπίθεση του κορονοϊού διότι και πάλι προτίμησαν να βάλουν πάνω από την υγεία των πολιτών τα συμφέροντα της ολιγαρχίας.

Την ίδια στιγμή εν μέσω των αδιεξόδων που προκαλέσαν, οι κυβερνώντες απειλούν με φυλάκιση όποιον τολμήσει να εκφράσει την αντίθεσή του στις καταστροφικές επιλογές τους.

Σε λίγο θα μας πουν ότι η Ελλάδα πρέπει… να ξαναμπεί στον γύψο για να την θεραπεύσουμε.

Ταυτόχρονα οι μειοδοτικοί χειρισμοί στα εθνικά πιάνουν τόπο και φέρνουν πιο κόντα τις Πρέσπες του Αιγαίου.

Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα επιβεβαιωνόντουσαν τόσο γρήγορα όσα γράφουμε εδώ και ένα χρόνο για την επαπειλούμενη εθνική προδοσία.

Ελπίζαμε ότι στο τέλος ο Μητσοτάκης θα συμπεριφερόταν ως Έλληνας πρωθυπουργός και θα προστάτευε την πατρίδα.

Προφανώς όμως η μαμά Μέρκελ τον απείλησε ότι θα βγάλει από την ντουλάπα τους σκελετούς της αγίας οικογένειας, εξ ου και η επίσπευση των προδοτικών διαδικασιών.

Μέχρι και ο Μακρόν τον άδειασε, αφού εξασφάλισε την αγορά των Ραφάλ, δουλεύοντάς τον παρέα με τον Ερντογάν για καμιά ώρα στο τηλέφωνο. Ο οποίος Ταγίπ προηγουμένως, ενώ ο Κυριάκος πανηγύριζε για την δεινότητα της διπλωματίας του, εξέδωσε Νavtex απαιτώντας την αποστρατιωτικοποίηση της Λήμνου για να δείξει ποιος κάνει κουμάντο στις διαπραγματεύσεις.

Πρόκειται για τον πιο εξευτελιστικό διασυρμό που έχει υποστεί Έλληνας πρωθυπουργός από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Ελπίζουμε ότι οι πατριωτικές δυνάμεις της ΝΔ θα διαβάσουν το κομμάτι και θα πράξουν συντομότερα απ΄ ότι σχεδιάζουν τα δέοντα μπας και σταματήσει η κάθοδος στην άβυσσο προτού να είναι αργά.

Άλλη λύση δεν υπάρχει!!!

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…