Newsroom

Newsroom

Διπλωματικό επεισόδιο με τον Δένδια στη Λιβύη: Αρνήθηκε να αποβιβαστεί από το αεροπλάνο στην Τρίπολη

Τι αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών

5734076

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου Μοχάμεντ Μένφι στην Τρίπολη. Λίγα λεπτά μετά την προσγείωση του κυβερνητικού αεροσκάφους στην Τρίπολη ο υπουργός Εξωτερικών ζήτησε την άμεση απογείωση του για τη Βεγγάζη, χωρίς να υπάρξει καν αποβίβαση.

Συγκεκριμένα, κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, σύμφωνα το Υπουργείο Εξωτερικών, εκεί τον περίμενε η ΥΠΕΞ της κυβέρνησης της Τρίπολης Νάιλα Μανγκούς, με τον υπουργό να αποφασίζει να αναχωρήσει χωρίς να πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Υπογραμμίζεται πως η κ. Μανγκούς είναι υπουργός στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Τρίπολης και υπέγραψε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου την τουρκολιβυκή συμφωνία τον Οκτώβριο, που βασίζεται στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο του 2019 το οποίο έχει καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα.

Υπενθυμίζεται πως η Αθήνα δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Ανακοίνωση από Δένδια

Ανακοίνωση για τη ματαίωση της συνάντησης του Νίκου Δένδια με τη Λίβυα υπουργό Εξωτερικών, γεγονός που προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «αθέτηση συμφωνίας» από την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Η εν λόγω εξέλιξη οδήγησε σε επίσημες ανακοινώσεις από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης ουσιαστικά αθέτησε συμφωνία για μη συνάντηση με τη Νάιλα Μανγκούς, ενώ σημειώνεται ότι το σκέλος της επίσκεψης στην ανατολική Λιβύη συνεχίζεται κανονικά.

«Η επίσκεψή μου στην Τρίπολη της Λιβύης, όπου είχε προγραμματιστεί να συναντήσω τον Πρόεδρο Μένφι, ματαιώθηκε, καθώς το 🇱🇾 Υπουργείο Εξωτερικών αθέτησε τη συμφωνία που υπήρχε όσον αφορά τη μη συνάντηση με τη Λίβυα ΥΠΕΞ. Το σκέλος της επίσκεψης στην Αν. Λιβύη συνεχίζεται κανονικά».

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…