Διπλωματικό επεισόδιο για το «μπλόκο» του Τζόκοβιτς

Την παρέμβαση της σερβικής κυβέρνησης προκάλεσε το θέμα του ανεμβολίαστου Νόβακ Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

fiqlz1hxeaidrjh 1 1641401060

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Σερβίας, ο υπουργός εξωτερικών κάλεσε τον Ντάνιελ Έμερι, πρεσβευτή της Αυστραλίας στη χώρα προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις. 

«Η κυβέρνηση της χώρας απαιτεί να αφεθεί αμέσως ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, κάτι που ζήτησε και ο πρέσβης της Σερβίας που επικοινώνησε μαζί του με τον παίκτη να έχει λάβει όλα τα μέτρα» ανέφερε ο υπουργός.

«Ξέσπασε» ο πατέρας του Τζόκοβιτς: «Eτοιμαστείτε να κατέβουμε στους δρόμους»

Την ώρα, λοιπόν, που απειλείται «διπλωματικό θρίλερ» μεταξύ Σερβίας και Αυστραλίας, ο πατέρας του «Νόλε», Σερτζάν, καλεί τους Σέρβους να είναι έτοιμοι, ώστε να κατέβουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

«Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει, τον κρατούν αιχμάλωτο εδώ και πολλές ώρες. Δεν είναι μια μάχη για τον Νόβακ αυτή, είναι μία μάχη για την ελευθερία του κόσμου! Είναι μία μάχη για όλο τον κόσμο. Αν δεν τον απελευθερώσουν μέσα στην επόμενη μισή ώρα, ετοιμαστείτε να κατέβουμε στους δρόμους. Είναι μία μάχη για όλους μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τη βίζα του. 

Ο 34χρονος Σέρβος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει καταθέσει αίτημα για λάθος είδους βίζα και όχι για εκείνη που απαιτείται λόγω της ιατρικής εξαίρεσης που υποστηρίζει ότι του δόθηκε.

Όταν έφτασε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης όμως, δεν του επιτράπηκε να συνεχίσει την πορεία του και οδηγήθηκε σε δωμάτιο αναμονής. Οι άνθρωποι της ασφάλειας τον σταμάτησαν και τουλάχιστον προς το παρόν του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα.

Όλα αυτά μετά τις έντονες αντιδράσεις για την «wild card» που εξασφάλισε για το Australian Open παρόλο που είναι ανεμβολίαστος και μετά το τελεσίγραφο του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, ο οποίος διαμήνυσε ότι αν δεν θέλει να μπει στο επόμενο αεροπλάνο και να γυρίσει πίσω, πρέπει να αποδείξει ότι έχει γνήσια ιατρική απαλλαγή από την υποχρέωση εμβολιασμού για τον Covid-19. 

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018