Διπλή ανάγνωση: Το «ώριμο φρούτο» και η «σήψη του ΣΥΡΙΖΑ»…

Όλοι μαζί οι πρωτοκλασάτοι δημοσιογραφικοί κονδυλοφόροι, συντονισμένα επιδιώκουν τη σήψη της αντιπολίτευσης μέσω της τακτικής του “διαίρει και βασίλευε” και κυρίως μέσω της αποδόμησης του Τσίπρα. Όποιος δεν το βλέπει είναι τυφλός.

5205989

Διαβάζω στο σχόλιο του Α. Παπαχελά με τίτλο “Στο τέλος … σαπίζει ο ίδιος” (Καθημερινή, 20-1-21): “Η λογική του ώριμου φρούτου είναι πολύ επικίνδυνη για την αντιπολίτευση…. Η χώρα χρειάζεται μια καλή αντιπολίτευση όσο και μια καλή κυβέρνηση. Προς το παρόν έχουμε μια αντιπολίτευση που αναλώνεται στην εσωστρέφεια και σε “λιτανείες” προς τιμήν μεταπολιτευτικών τοτέμ που έχουν ξεπεραστεί από την ίδια την κοινωνία. Η επιλογή του ώριμου φρούτου μπορεί να θεωρείται ασφαλής για τώρα. Εμπεριέχει όμως τον κίνδυνο να “σαπίσει” το κόμμα της αντιπολίτευσης πριν από το … φρούτο”.

Ο έμπειρος Παπαχελάς θέλει μια καλή αντιπολίτευση. Καλή θα ήταν ας πούμε μια βολική αντιπολίτευση για το σύστημα και τους βαρόνους. Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος μιας υποταγμένης στα μεγάλα συμφέροντα πολιτικής εκπροσώπησης.  

Ο διευθυντής της ναυαρχίδας του φιλοκυβερνητικού τύπου δεν έχει θέμα με την κυβέρνηση την οποία στηρίζει αναφανδόν. Με την αντιπολίτευση έχει θέμα την οποία θέλει να … “προφυλάξει από την επικίνδυνη λογική του ώριμου φρούτου για να μη … σαπίσει”!!! Άρα θέλει μια ικανή, ενεργητική και ελπιδοφόρα αντιπολίτευση ως  επερχόμενη κυβέρνηση με τον Τσίπρα επικεφαλής; Ή μήπως όχι;

Ας θέσουμε κάποια ερωτήματα:

Θέλει ο Παπαχελάς μια σύγχρονη και όχι παλαβή αντιπολίτευση, όπως την αποκαλούν όλες σχεδόν οι γραφίδες των συστημικών ΜΜΕ; Ή μήπως όχι;

Νοιάζεται πραγματικά για την εσωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάλωσή του στα “καφενεία” και στις “λιτανείες”, όπως λέει; Ή μήπως όχι;

Είναι άσχετη η ενασχόλησή του με το “παρωχημένο και ντεμοντέ χωρίς προοπτική εξουσίας κόμμα λόγω κλονισμού της φυσιογνωμίας του και του αρχηγού του” που “βιώνει μια κρίση ταυτότητας η οποία δεν αφήνει στο απυρόβλητο ούτε τον Τσίπρα ο οποίος … έχει παρατεταμένη κρίση αυτοπεποίθησης”, κατά τον Ι. Πρετεντέρη;

Ή μήπως είναι άσχετη η εκτίμηση του Διευθυντή της Εστίας ότι υπάρχει “σιωπηλή συμφωνία” Τσίπρα – Μητσοτάκη για “συγκυβερνώσα αντιπολίτευση”; Και ο “δειλός ή πονηρός” Τσίπρας που κάνει τον “ψόφιο κοριό” αφήνει την κρίση να εξελίσσεται στο κόμμα του προκειμένου να το διαλύσει και να προσεγγίσει … την Φώφη!!! Και με “τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ”, και με τον Μητσοτάκη και με την Φώφη δηλαδή, κατά τον μάντη Κάλχα – Κοττάκη!!

Τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι φυσικό να απασχολούν την επικαιρότητα και να γίνονται αφορμή συζήτησης τόσο εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και εκτός αυτής.

Οι εντός φυσικό είναι να αγωνιούν για την ανάκαμψη του κόμματός τους ώστε να επιστρέψει σε τροχιά διεκδίκησης της κυβερνητικής εξουσίας. 

Οι εκτός όμως αγωνιούν για το ακριβώς αντίθετο. Απολύτως θεμιτή επιδίωξη για τα συμφέροντα που εκπροσωπούν. Όλοι μαζί οι πρωτοκλασάτοι δημοσιογραφικοί κονδυλοφόροι, συντονισμένα επιδιώκουν τη σήψη της αντιπολίτευσης μέσω της τακτικής του “διαίρει και βασίλευε” και κυρίως μέσω της αποδόμησης του Τσίπρα. Όποιος δεν το βλέπει είναι τυφλός.

Τώρα, αν βρίσκουν και τα κάνουν διότι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ εκτίθενται στα fora είναι … άλλου παπά ευαγγέλιο.

 Όταν η επέλαση των βαρβάρων – του φασισμού, των μνημονίων της φτώχειας, της ανεργίας, της ανασφάλειας – χτυπήσει την πόρτα της πλειονότητας των πολιτών, ας έχει τουλάχιστον φροντίσει η αξιωματική αντιπολίτευση να προμηθεύσει τον πληθυσμό με … ομπρέλες μήπως και αποφύγουν το τσουνάμι που έρχεται!!!

Ένα 32% των ψηφοφόρων που την εμπιστεύθηκε ας περιμένει … σεμινάρια χειρισμού του αλεξιβρόχιου εκεί στους τόπους δουλειάς, στο εργοστάσιο, στο χωράφι, στην αγορά, στο πανεπιστήμιο. Ας του δώσουν μαζί και τα σχετικά χάπια για υπόταση, υπέρταση – και γενικώς κάθε τάση- ώστε να αποφύγουν οποιαδήποτε… ένταση απογοήτευσης οι άστεγοι ψηφοφόροι της παράταξης, προς τέρψη των απέναντι…  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…