Διπλασιάζονται τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

Daily Mail

11 sep

Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι που συμμετείχαν στις διασώσεις μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 πάσχουν σήμερα από 58 διαφορετικούς τύπους καρκίνου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο αριθμός τους από 1.140 που ήταν πέρυσι, υπερδιπλασιάστηκε μέσα σε έναν χρόνο.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Υγείας του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο νοσοκομείο «Mount Sinai» στη Νέα Υόρκη από τους 37.000 αστυνομικούς, διασώστες και εθελοντές, οι 1.655 έχουν διαγνωστεί με καρκίνο. Ωστόσο, με την προσθήκη 863 πυροσβεστών, ο τραγικός αυτός αριθμός ανέρχεται στους 2.518.

Πολλοί από όσους ασθένησαν ζητούν αποζημίωση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Πρόσφατα ένας συνταξιούχος από την Νέα Υόρκη επικεφαλής Τμήματος της Πυροσβεστικής έλαβε αποζημίωση ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων από το Ομοσπονδιακό Ταμείο Αποζημίωσης Θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου γιατί έχει νοσήσει από καρκίνο στους πνεύμονες και καρκίνο του παγκρέατος, που είναι μη εγχειρήσιμος.

«Ελπίζω ότι θα σπεύσουν να εξετάσουν περισσότερες περιπτώσεις σαν τη δική μου, όπου δεν αναμένεται να ζήσουμε για πολύ ακόμα, είπε ο ίδιος σε εφημερίδα της Νέας Υόρκης, όπως αναφέρει η Daily Mail προσθέτοντας ότι: «ήξερα ότι μία μέρα πολλοί από εμάς θα αρρωστήσουν».

Να σημειωθεί ότι οι νεκροί της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν 2.996, εκ των οποίων 2.977 θύματα και 19 οι τρομοκράτες.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…