Δίωξη Βαξεβάνη: Όταν Άδωνης και Μητσοτάκης «ενορχήστρωναν» την κατηγορία (Video)

Από την πρώτη κιόλας στιγμή ήταν απολύτως σαφές πως πρόκειται για πολιτικές διώξεις που ως μόνο στόχο είχαν τη στοχοποίηση και τη δολοφονία χαρακτήρα όσων επιχείρησαν να αποκαλύψουν την αλήθεια για το σκάνδαλο Novartis

Με κρότο κατέπεσαν τα κατάπτυστα και κακοστημένα κατηγορητήρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τα σύγχρονα στρατοδικεία που στήθηκαν με στόχο τους δημοσιογράφους Κώστα Βαξεβάνη και των υπολοίπων δημοσιογράφων που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή ήταν απολύτως σαφές πως πρόκειται για πολιτικές διώξεις που ως μόνο στόχο είχαν τη στοχοποίηση και τη δολοφονία χαρακτήρα όσων επιχείρησαν να αποκαλύψουν την αλήθεια για το σκάνδαλο Novartis, μία υπόθεση με διεθνείς διαστάσεις, που μόνο στην Ελλάδα επιχειρήθηκε να χαρακτηριστεί ως «σκευωρία».

Το «σύνθημα» της δίωξης είχαν δώσει από κοινού ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής, σε μία πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, τον περασμένο Ιανουάριο, είχε εκστομίσει τα εξής:«αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία. Δε λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθερο-δολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά».

Λίγες μέρες αργότερα, ο Άδωνης Γεωργιάδης, σε ραδιοφωνική του παρέμβαση στον ΣΚΑΪ είχε σπεύσει να επιστρατεύσει το -γνωστό πλέον- ψέμα για κατάθεση μάρτυρα που δήθεν δημοσιεύτηκε πριν δοθεί. Τόσο ο Κυρ. Μητσοτάκης όσο και ο Αδ. Γεωργιάδης, συνεπικουρούμενοι από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, είπαν ψέματα δημόσια που η ανακρίτρια τα μετέτρεψε σε κατηγορία.

Και μετά όλα πήραν τον… δρόμο τους με τα σύγχρονα στρατοδικεία κατά του Κώστα Βαξεβάνη και των άλλων δημοσιογράφων.

Πηγή: Documentonews.gr