Newsroom

Newsroom

Διώξεων συνέχεια απο την κυβέρνηση Μητσοτάκη-Δημοσιογράφος του News247 κλήθηκε ως ύποπτος ηθικής αυτουργίας λόγω κατάληψης σε σχολείο!

Στο στόχαστρο φαίνεται πως έχουν μπει για τα καλά οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα  καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά τις διώξεις των δημοσιογράφων, του Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου, συνεχίζει να  στήνει ανυπόστατες κατηγορίες για να στοχοποιήσει την Ελευθεροτυπία.    

katalipsi 1

Ο δημοσιογράφος της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας News247gr, Νίκος Γιαννόπουλος, κλήθηκε ως ύποπτος ηθικής αυτουργίας στην τέλεση αδικήματος για το άρθρο «Συνομιλώντας με τους μαθητές ενός πρότυπου σχολείου του Πειραιά που τελεί υπό κατάληψη»!

Πρόκεται για δημοσιογραφικό κομμάτι για την κατάληψη που είχε γίνει στην Ιωνίδειο Σχολή τον Οκτώβριο του 2020. Η  κλήση προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, καθώς σχετική εισαγγελική παραγγελία που ερευνά αν συντρέχει λόγος για απαγγελία κατηγοριών περί ηθικής αυτουργίας στην τέλεση αδικήματος που προβλέπεται στο νόμο 2811/2000 και περί διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα,  έχει καταργηθεί από τον Ν 4386/2016 (συγκεκριμένα άρθρο 45, παράγραφος 2).

Νίκος Γιαννόπουλος: H ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα πλήττεται βάναυσα – Δεν τρομοκρατούμαστε

Ο Νίκος Γιαννόπουλος, μιλώντας στο documentonew.gr ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κλήση του για ανωμοτί εξηγήσεις αποτελεί άλλη μία σαφέστατη ένδειξη ότι η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα πλήττεται βάναυσα.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Η κλήση μου από την Εισαγγελία του Πειραιά για ανωμοτί εξηγήσεις για σειρά ρεπορτάζ που έκανα στο NEWS24/7 αποτελεί άλλη μία σαφέστατη ένδειξη ότι η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα πλήττεται βάναυσα. Είναι πραγματικά αδιανόητο να καλείται από εισαγγελική αρχή δημοσιογράφος να παράσχει εξηγήσεις για θέματα όπως η κατάληψη ενός σχολείου και να κατηγορείται-εμμέσως-για ηθική αυτουργία. Ούτε τρομοκρατούμαστε φυσικά ούτε φοβόμαστε. Το 2022 δεν είναι 1950 όσο και αν κάποιοι νοσταλγούν τις παλιές εποχές».

 Ψάχνει, κοντολογίς, η Εισαγγελία αν τα άρθρα και τα ρεπορτάζ προκάλεσαν την κατάληψη στο σχολείο.

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…