Newsroom

Newsroom

Διώξεις κατά του πλοιοκτήτη και του κυβερνήτη του Norman Atlantic

Δίωξη κατά του πλοιοκτήτη Κάρλο Βιζεντίνι και του κυβερνήτη του Νorman Atlantic, Αρτζίλιο Τζακομάτσι, άσκησε η ιταλική δικαιοσύνη με τις…

norman atlantic 2 1

Δίωξη κατά του πλοιοκτήτη Κάρλο Βιζεντίνι και του κυβερνήτη του Νorman Atlantic, Αρτζίλιο Τζακομάτσι, άσκησε η ιταλική δικαιοσύνη με τις κατηγορίες της εξ αμελείας πολλαπλής ανθρωποκτονίας, εξ αμελείας ναυαγίου και εξ αμελείας πρόκλησης τραυμάτων.

Αλαλούμ επικρατεί εν τω μεταξύ σε ό,τι αφορά τον αριθμό των διασωθέντων και των επιβαινόντων στο πλοίο. Η ελληνική πλευρά κάνει λόγο για 432 διασωθέντες σε σύνολο 478 επιβαινόντων, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρία την Τρίτη, δύο μέρες μετά την πυρκαγιά, κατέβασε τον αριθμό τους σε 475. Την ίδια ώρα οι ιταλικές αρχές κάνουν λόγο για 427 διασωθέντες σε σύνολο 458 επιβαινόντων.

Επιπλέον, σύμφωνα με την κρατική ιταλική τηλεόραση, τα ονόματα 80 εκ των διασωθέντων δεν υπήρχαν σε καμία λίστα επιβατών του πλοίου, αν και επισήμως το ρεπορτάζ αυτό διαψεύδεται.

Το μόνο βέβαιο μέχρι στιγμής είναι ότι έχουν ανασυρθεί δέκα νεκροί, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ασφάλεια, λόγω της σύγχυσης αναφορικά με τον αριθμό των επιβατών. 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…