Διορίζονται οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί του ΑΣΕΠ του 2008

Το διορισμό των εκπαιδευτικών του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του

5b927bec1dc52406668b4583

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, μετά από σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστας Γαβρόγλου, ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης και ειδικοί συνεργάτες τους, εξετάστηκαν τα νομικά προβλήματα που είχαν ανακύψει σχετικά με τους δικαιωθέντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008 που θεμελιώνουν δικαίωμα διορισμού. 

«Ως εκ τούτου θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες διορισμού τους», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών είχε πραγματοποιηθεί  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας από τους εκπαιδευτικούς, επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008, οι οποίοι παρέμεναν αδιόριστοι εδώ και δέκα χρόνια, παρά τη δικαστική δικαίωσή τους ήδη από τον Δεκέμβριο του 2017.

Μάλιστα σε επιστολή τους την οποία κοινοποιούσαν τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι εκπαιδευτικοί επεσήμαναν μεταξύ άλλων ότι οι δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τον αγώνα τους είναι γνωστές στην ηγεσία του υπουργείου, ενώ οι ίδιοι έχουν συναντηθεί με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι είτε συμφωνούσαν για το δίκαιο της υπόθεσής τους είτε τους διαβεβαίωναν ότι θα εφάρμοζαν τις δικαστικές αποφάσεις.