Επικηρύσσουν τρομοκράτες για 4 εκατ. ευρώ

Λεφτά δεν έχει η κυβέρνηση για μισθούς, συντάξεις και κοινωνική πολιτική, όχι όμως και για την επικήρυξη τρομοκρατών. Η κυβέρνηση επικηρύσσει…

dendias 1 1

Λεφτά δεν έχει η κυβέρνηση για μισθούς, συντάξεις και κοινωνική πολιτική, όχι όμως και για την επικήρυξη τρομοκρατών. Η κυβέρνηση επικηρύσσει με 4 εκατ. ευρώ τους Χριστόδουλο Ξηρό, Νίκο Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα και τους εκτελεστές του Νέου Ηρακλείου. Αυτό προανήγγειλε άλλωστε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά την ομιλία του στους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ τόνισε ότι το κράτος θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει την πατρίδα, την κοινωνία και την οικονομική της ανάπτυξη.

Εντύπωση προκαλεί ότι παραδοσιακά εκδοτικά συγκροτήματα ενταντικοποίησαν τα τρομολάγνα σενάρια επικείμενου τρομοκρατικού χτυπήματος ως αντίποινα για την επικήρυξη των προαναφερθέντων.

Συγκεκριμένα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου 2014, του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κύριου Νίκου Δένδια και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κύριου Χρήστου Σταϊκούρα, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή τεσσάρων εκατομμυρίων (4.000.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν σε εντοπισμό και σύλληψη των καταζητούμενων: Χριστόδουλου Ξηρού του Τριαντάφυλλου και της Μοσχούλας, που γεννήθηκε το 1958 στην Ακαμάτρα Σάμου, Νικόλαου Μαζιώτη του Αγαμέμνονα και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1971 στην Έδεσσα Πέλλας, Παναγιώτας Ρούπα του Βίκτωρα και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, καθώς και των αγνώστων δραστών που συμμετείχαν στη διάπραξη των δύο ανθρωποκτονιών και ενός σοβαρού τραυματισμού που έλαβαν χώρα την 01.11.2013 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Η αμοιβή

Η αμοιβή καθορίζεται στο ποσό του 1.000.000 ευρώ, για καθεμία από τις παραπάνω περιπτώσεις, ενώ σημειώνεται ότι για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των Χριστόδουλου Ξηρού, Νικόλαου Μαζιώτη και Παναγιώτας Ρούπα εκκρεμεί η εκτέλεση ποινών κάθειρξης για τρομοκρατικές πράξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με τους παραπάνω καταζητούμενους παρακαλείται από την ΕΛ.ΑΣ. να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) [email protected] της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. 

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση δεν δείχνει τον ίδιο ζήλο για την προστασία των αδύναμων και κοινωνικά ασθενέστερων στρωμάτων. Εκεί ευαισθησία αλλά και προστασία δεν υπάρχει. Οι πολίτες έχουν αφεθεί στο έλεος της μοίρας τους με διαλυμένη υγεία και παιδεία. Παρόλα αυτά, λεφτά υπάρχουν αλλά για τρομοκράτες.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…