Δίνει ο ένας το άλλον στην ΝΔ για το φιάσκο της κακοκαιρίας

 Το μπαλάκι των  ευθυνών για το εγκλωβισμό στην Ατιική οδό, μεταφέρθηκε και εσωκομματικά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη - Καρφιά κατά Στυλιανίδη απο τον Τάκη Θεοδωρικάκο  για το μέγα φιάσκο του χιονιά
 

NewsRoom 28/01/2022 | 22:34

Σαφείς αιχμές κατά του Χρήστου Στυλιανίδη για το επιτελικό μπάχαλο του χιονιά άφησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στη Βουλή υπό το βλέμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδειξε τον συνάδελφό του στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας ότι «ο καθένας έχει την υποχρέωση να αντεπεξέρχεται στις ευθύνες και τα καθήκοντα που προκύπτουν από τις αρμοδιότητες που έχει».


Αρχικά, ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι στην πρόσφατη κακοκαιρία ο κρατικός μηχανισμός δεν ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε. Στη συνέχεια έδωσε ονοματεπώνυμο στην ευθύνη, μιλώντας συγκεκριμένα για το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.

«Η Ελλάδα, όπως και ολόκληρη η ανθρωπότητα, δοκιμάζεται από κλιματική κρίση. Ορθότατα, λοιπόν, ο πρωθυπουργός διαπίστωσε αυτόν τον κίνδυνο και δημιούργησε το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας πριν από 4,5 μήνες, αφού νωρίτερα είχε αναβαθμιστεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ασφαλώς μια καινούργια οργανωτική προσπάθεια χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει, καθώς αυτό το υπουργείο έχει εκ των πραγμάτων τις κρίσιμες, ουσιαστικές και αυξημένες αρμοδιότητες για την αντιμετώπιση κρίσεων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και τις ισχυρές αρμοδιότητες συντονισμού του συνόλου του κρατικού μηχανισμού, ο οποίος είναι στη διάθεσή του, όταν προκύπτουν τέτοιες περιπτώσεις».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι «ασφαλώς υπάρχει ανάγκη καλύτερου συντονισμού και ο καθένας έχει την υποχρέωση να αντεπεξέρχεται στις ευθύνες και τα καθήκοντα που προκύπτουν από τις αρμοδιότητες που έχει».

Δεν έμεινε όμως εκεί αλλά ισχυρίστηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι η ΕΛΑΣ κινητοποιήθηκε εκτός πρωτοκόλλου για να μαζέψει το μπάχαλο που είχε δημιουργηθεί. «Όταν τη Δευτέρα διαμορφώθηκε μία εξαιρετικά έκτακτη κατάσταση, η Ελληνική Αστυνομία εκτός πρωτοκόλλου σε συνεννόηση με το γραφείο του Πρωθυπουργού και με το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, κινητοποιήθηκε αμέσως» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν ο πρώτος υπουργός που πήρε τον λόγο στη Βουλή, οπότε αναμένεται με ενδιαφέρον και τι στάση θα τηρήσουν οι υπόλοιποι συνάδελφοί του απέναντι στον Χρήστο Στυλιανίδη.