Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης: "Είμαι φίλος των ταγμάτων ασφαλείας!" (video)

cover
NewsRoom 31/10/2014 | 13:12

Δημοτικός σύμβουλος, λάτρης του Χίτλερ και των Ταγμάτων Ασφαλείας που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή και σκόρπισαν τον θάνατο και τον τρόμο στην κατοχική Ελλάδα ακούστηκε στη συνεδρίαση της 6ης Οκτωβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης.

Συγκεκριμένα, σε ηχητικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε το notospress.gr, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστράτιος Κοκκορός ακούγεται να δηλώνει: «Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Εγώ είμαι υπερπατριώτης και φίλος των ταγμάτων ασφαλείας. Δεν υπάρχει η δυνατότητα για εκτελέσεις τώρα».

Για την Ιστορία, τα Τάγματα Ασφαλείας (κατά την επίσημη ονομασία τους Τάγματα Ευζώνων, ή με τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό Γερμανοτσολιάδες, εξαιτίας του δωσιλογισμού) ήταν παραστρατιωτικές ομάδες που έδρασαν στην Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σε ρόλο υποστηρικτικό των γερμανο-ιταλο-βουλγαρικών δυνάμεων κατοχής.

Δημιουργήθηκαν από την κατοχική κυβέρνηση του Ιωάννη Ράλλη κατόπιν έγκρισης της Βέρμαχτ, με σκοπό τη διατήρηση της έννομης τάξης, κυρίως στην ύπαιθρο, πλήττοντας έτσι και την όποια αντίσταση προέβαλε ο ελληνικός λαός.

Πηγή βίντεο: notospress.gr