Δημοσκόπηση στη ΝΔ: Ο Τζιτζικώστας κερδίζει τον Τσίπρα, αλλά οι νεοδημοκράτες ψηφίζουν Μεϊμαράκη

Καθαρό προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη βάση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει δημοσκόπηση που έκανε η εταιρία e-voice για λογαριασμό του ιστότοπου του "Ελεύθερου Τύπου", e-typos.com. Από τους άλλους τρεις υποψηφίους, μόνο ο Απόστολος Τζιτζικώστας φαίνεται να έχει πιθανότητες να ανταγωνιστεί το νυν πρόεδρο του κόμματος, αφού προηγείται στην πρόθεση ψήφου στο σύνολο του εκλογικού σώματος και στην ερώτηση "ποιός μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα" στις επόμενες γενικές εκλογές.

nd syggrou1

Καθαρό προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη βάση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει δημοσκόπηση που έκανε η εταιρία e-voice για λογαριασμό του ιστότοπου του “Ελεύθερου Τύπου”, e-typos.com. Από τους άλλους τρεις υποψηφίους, μόνο ο Απόστολος Τζιτζικώστας φαίνεται να έχει πιθανότητες να ανταγωνιστεί το νυν πρόεδρο του κόμματος, αφού προηγείται στην πρόθεση ψήφου στο σύνολο του εκλογικού σώματος και στην ερώτηση “ποιός μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα” στις επόμενες γενικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, στους πολίτες που ψήφισαν ΝΔ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται στην «πρόθεση ψήφου» της γαλάζιας κάλπης με ποσοστό 39,1%. Ακολουθεί ο κ. Τζιτζικώστας με 31,3%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 17,2%, ο Αδωνις Γεωργιάδης με 8,7%. Η εικόνα αλλάζει στην πρόθεση ψήφου στο σύνολο των ψηφοφόρων όπου ο Απόστολος Τζιτζικώστας προηγείται με 34,8%, ακολουθεί ο κ. Μεϊμαράκης με 29,7%, ο κ. Μητσοτάκης με 12,7% και ο κ. Γεωργιάδης με 6,9%.

Η «ακτινογραφία» των τεσσάρων υποψηφίων παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον ως προς τα χαρακτηριστικά τους. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θεωρείται νέος και άφθαρτος από το 48,1%, ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 21,2%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 9,4% και ο Αδωνις Γεωργιάδης με 9,1%.

Στον αντίποδα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης χαρακτηρίζεται ως «έμπειρος» από το 53,4% και ακολουθούν Απόστολος Τζιτζικώστας (16,8%) Κ. Μητσοτάκης (12,4%) και Αδ. Γεωργιάδης (7,1%). Επίσης, μεγάλη είναι η διαφορά ως προς το «ενωτικός υποψήφιος πρόεδρος» με τον κ. Μεϊμαράκη να προηγείται με ποσοστό 51,3% και να ακολουθούν Απ. Τζιτζικώστας (15,9%), Κ. Μητσοτάκης (11,3%), Αδ. Γεωργιάδης (2,8%).

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτηρίζεται «ασυμβίβαστος» από το 27,1% ενώ στη δεύτερη θέση είναι η απάντηση «κανένας» με 20,4%. Επίσης χαρακτηρίζεται ως «σύγχρονος» σε ποσοστό 29,2% και την απάντηση «κανένας» να έρχεται στη δεύτερη θέση με 18,7%. 

Στο ερώτημα ποιος μπορεί να νικήσει τον κ. Τσίπρα ο κ. Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 25%, ο κ. Μεϊμαράκης 18,8%, ο κ. Μητσοτάκης 13,3% και ο κ. Γεωργιάδης 8,6%. «Κανένας» απαντά το 22,1%. Στην ερώτηση ποιον από τους 4 υποψήφιους πιστεύετε ότι θα προτιμούσε ο κ. Τσίπρας για αντίπαλο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης έρχεται πρώτος με 30,4%, δεύτερος ο κ. Γεωργιάδης με 28,7%, τρίτος ο κ. Μητσοτάκης με 12,1% και τέταρτος ο κ. Τζιτζικώστας με 10,4%.

Στο ερώτημα ποιος υποψήφιος μπορεί να δημιουργήσει ελπίδα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συγκεντρώνει ποσοστό 21,8%, «κανένας» απαντά το 20,5%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 15,3%, ο Β. Μεϊμαράκης 13,9% και ο κ. Γεωργιάδης 7,2%. Για την πάταξη της διαφθοράς, καταλληλότερος με ποσοστό 24,3% θεωρείται ο κ. Τζιτζικώστας και ακολουθεί οριακά ο κ. Μεϊμαράκης με 21,6%. Τρίτος ο κ. Μητσοτάκης με 14,9% και τέταρτος ο κ. Γεωργιάδης με 13,4%. Για την ανανέωση του κόμματος ο κ. Τζιτζικώστας έρχεται πρώτος με 29,9%, ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ποσος΄το 24,7%, ο κ. Μητσοτάκης 18,7% και ο κ. Γεωργιάδης 12%.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…