Δημοσκόπηση-ράπισμα για κυβέρνηση

Άκρως δυσάρεστη είναι για την κυβέρνηση η απάντηση των πολιτών στην πρώτη δημοσκόπηση μετά τις αμφιβόλου επάρκειας ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη δέσμη μέτρων που έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Αγαπημένο μου ημερολόγιο: Πέντε μέρες με κυβέρνηση ΝΔ - γράφει ο Αντρέας Βάγιας

«Από αύριο ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός» - Κυριάκος Μητσοτάκης, 7/7/2019. Το είπε και το έκανε από την πρώτη κιόλας μέρα.

Διαβάστε τη συνέχεια, εδώ

NewsRoom 12/05/2022 | 23:07

Έτσι, στη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, εκείνο που καταγράφεται είναι ότι μόλις τι 11% των ερωτηθέντων σημειώνει ότι τα μέτρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ένα 40% απαντά ότι είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση, αλλά ανεπαρκή και ζητά κι άλλα, ενώ το 41% απαντά ότι κινούνται σε λανθασμένη κατεύθυνση. Bέβαι τα περισσότερα φιλοκυβερνητικά site , παρουσιάζουν κατα το δοκούν ... επαρκή τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση. 

Σύνολο, ένα συντριπτικό 91% που κρίνει τα μέτρα αναντίστοιχα της κρίσης που καθιστά όλοένα και πιο αδύνατη την επιβίωση νοικοκυριώνκαι επιχειρήσεων.

Χαρακτηριστικό είναι, ακόμη, το γεγονός ότι ακόμη και στις τάξεις των ψηφοφόρων που αυτοπροσδιορίζονται ως Κεντρώοι και Δεξιοί το μεγαλύτερο ποσοστό τα χαρακτηρίζει προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά ανεπαρκή.

Μοιρασμένη η κοινή γνώμη για τις κυρώσεις στη Ρωσία

Μοιρασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώνη στο θέμα των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, το 44% κρίνει ότι τα μέτρα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ ένα 31% να απαντά ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κι άλλα.