Δημοσκόπηση Pulse: Αναβαίνει δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ-Υπέρ της Προανακριτικής για τα Τέμπη η πλειοψηφία των Ελλήνων

Προβληματίζουν ακρίβεια και εγκληματικότητα

dimoskopisi

«Πληγωμένη» η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ, με τον Στέφανο Κασσελάκη όχι μόνο να ενισχύει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να ανεβαίνει στο ερώτημα ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ έχει ακόμα το  προβάδισμα  που καταγράφεται στη νέα δημοσκόπηση της Pulse, με ποσοστό 33%, έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ, όμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει βρεί τα πατήματα του μετά το συνέδριο και αναβαίνει διαρκώς, όντας μόνο δεύτερο με 15%. Στον αντίποδα, το ΠΑΣΟΚ  χάνει μονάδες, ενώ έχει διαρροές και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς την ΝΔ, και συγκεντρώνει 12,5% ενώ  ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά με 3%.

dimoskopisi_pulse10_5fd53.jpeg

 

Θετικό το 61% στην προανακριτική για τα Τέμπη

Παράλληλα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο κόσμος εμφανίζεται θετικός στην προανακριτική για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, το 61% λέει «ναι» στη σύσταση προανακριτικής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ενώ το 28% δηλώνει αρνητική διάθεση.

 

Αρνητική η πλειοψηφία για πρόωρες εκλογές

Αρνητική στο ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών εμφανίζεται η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με την έρευνα της Pulse, παρά το αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη και τους τόνους που ανέβηκαν το τελευταίο διάστημα.

Το 51% των δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, το 35% είναι θετικό ως προς τη διεξαγωγή τους, ενώ το 14% απέφυγε να απαντήσει. Ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, καθώς το 58% δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

Όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, πρώτο και με διαφορά είναι η ακρίβεια και ακολουθούν με χαμηλά ποσοστά, η εγκληματικότητα, η υγεία και η δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση

Προβληματίζουν ακρίβεια και εγκληματικότητα

Την ίδια ώρα, καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ έχει αυξήσει θεαματικά το ποσοστό του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στέφανος Κασσελάκης: Στείλτε μήνυμα στη κυβέρνηση – στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη

Στέφανος Κασσελάκης: Στείλτε μήνυμα στη κυβέρνηση – στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη

Ο κ. Κασσελάκης πραγματοποίησε περιοδεία στην Ηλιούπολη και απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση