Δημοσκόπηση Pulse: Αναβαίνει δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ-Υπέρ της Προανακριτικής για τα Τέμπη η πλειοψηφία των Ελλήνων

Προβληματίζουν ακρίβεια και εγκληματικότητα

dimoskopisi

«Πληγωμένη» η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ, με τον Στέφανο Κασσελάκη όχι μόνο να ενισχύει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να ανεβαίνει στο ερώτημα ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ έχει ακόμα το  προβάδισμα  που καταγράφεται στη νέα δημοσκόπηση της Pulse, με ποσοστό 33%, έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ, όμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει βρεί τα πατήματα του μετά το συνέδριο και αναβαίνει διαρκώς, όντας μόνο δεύτερο με 15%. Στον αντίποδα, το ΠΑΣΟΚ  χάνει μονάδες, ενώ έχει διαρροές και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς την ΝΔ, και συγκεντρώνει 12,5% ενώ  ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά με 3%.

dimoskopisi_pulse10_5fd53.jpeg

 

dimoskopisi_pulse11_fb7c5.jpeg

Θετικό το 61% στην προανακριτική για τα Τέμπη

Παράλληλα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο κόσμος εμφανίζεται θετικός στην προανακριτική για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, το 61% λέει «ναι» στη σύσταση προανακριτικής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ενώ το 28% δηλώνει αρνητική διάθεση.

 

Αρνητική η πλειοψηφία για πρόωρες εκλογές

Αρνητική στο ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών εμφανίζεται η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με την έρευνα της Pulse, παρά το αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη και τους τόνους που ανέβηκαν το τελευταίο διάστημα.

Το 51% των δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, το 35% είναι θετικό ως προς τη διεξαγωγή τους, ενώ το 14% απέφυγε να απαντήσει. Ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, καθώς το 58% δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

Όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, πρώτο και με διαφορά είναι η ακρίβεια και ακολουθούν με χαμηλά ποσοστά, η εγκληματικότητα, η υγεία και η δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση

dimoskopisi_pulse4_285f0.jpeg

dimoskopisi_pulse5_f3a8c.jpeg

dimoskopisi_pulse6_e1fbb.jpeg

dimoskopisi_pulse7_299e8.jpeg

dimoskopisi_pulse8_e439f.jpeg

dimoskopisi_pulse9_ba112.jpeg

Προβληματίζουν ακρίβεια και εγκληματικότητα

Την ίδια ώρα, καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ έχει αυξήσει θεαματικά το ποσοστό του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…