Newsroom

Newsroom

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ένας στους δύο δεν εγκρίνει τον Κώστα Τασούλα για ΠτΔ

Δημοσκόπηση για τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας και κυρίως για τον Κώστα Τασούλα, πραγματοποίησε η Opinion Poll.

Τασουλας βουλη

Κώστας Τασούλας, Λούκα Κατσέλη και Τάσος Γιαννίτσης είναι οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας και η δημοσκόπηση της Opinion Poll για το κανάλι ACTION24 καταγράφει τα ποσοστά της αποδοχής της κοινής γνώμης.

Τα συμπεράσματα της έρευνας είναι ότι οι πολίτες δείχνουν διχασμένοι αφού περίπου ένας στους δύο δεν τον αποδέχεται ως υποψήφιο, ενώ ανάλογα είναι ποσοστά στα ερωτήματα του αν μπορεί να ενώσει τους Έλληνες και αν μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Κώστας Τασούλας, που προτείνει ο πρωθυπουργός για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συγκεντρώνει ποσοστό θετικής αποδοχής 47,8%, με τις αρνητικές γνώμες περίπου στο ίδιο ποσοστό (47,2%).

apodoxi ypoxpsifion 1

 

apodoxi tasoula 1

Κυρίως οι δεξιοί ψηφοφόροι είναι αυτοί που τον στηρίζουν, αφού 7 στους 10 τον βλέπει θετικά, ενώ λίγο πιο κάτω είναι οι κεντροδεξιοί. Συντριπτικά χαμηλά είναι τα ποσοστά στους κεντρώους (46,7%).

apodoxi tasoula ideologika 1

Σχεδόν 6 στους 10 θεωρούν πως ο Κ. Τασούλας μπορεί να ανταποκριθεί θετικά στον ρόλο του, με την πλειοψηφία να είναι από την δεξιά και την κεντροδεξιά.

tasoulas antapokrisi
tasoulas antapokrisi ideologika

Λίγο πιο… συγκρατημένοι είναι στο αν πιστεύουν ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας, μπορεί να σταθεί με επάρκεια στις διεθνείς υποχρεώσεις, καθώς «ναι» λέει το 54% και το 41,3% λέει όχι.

tasoulas ekprosopisi
tasulas ekprosopisi 2

Στο εσωτερικό και το ερώτημα αν μπορεί να ενώσει τους Ελληνες ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, το «όχι» συγκεντρώνει το 50,1% έναντι 45,4% που βλέπουν θετική προοπτική σε αυτό.

tasoulas enosi
tasulas enosi ideologika

Τέλος, στο αν συγκεντρώνει την ευρύτερη αποδοχή στη κοινωνία, η πλειοψηφία λέει όχι… Συγκεκριμένα το 49,5$% διαφωνεί με το ερώτημα, ενώ το 45% λέει «ναι». Ακόμη και οι δεξιοί ψηφοφόροι δίνουν ποσοστό κάτω του 70% σε αυτό το ερώτημα για τον Τασούλα.

tasoulas synenaisi

«Εμφύλιος» των μετεωρολόγων για τον «χιονιά της Τσικνοπέμπτης» του Μαρουσάκη: «Πρόγνωση της τσίκνας» λέει ο Κολυδάς!

χιονια1

«Εμφύλιος» των μετεωρολόγων για τον «χιονιά της Τσικνοπέμπτης» του Μαρουσάκη: «Πρόγνωση της τσίκνας» λέει ο Κολυδάς!

Μαλλιά κουβάρια οι μετεωρολόγοι για τον επερχόμενο «χιονιά»

Ηλιούπολη: Επέστρεψε σε νέα υπηρεσία ο καταδικασθείς για εμπορία ανθρώπων αστυνομικός

trafiking

Ηλιούπολη: Επέστρεψε σε νέα υπηρεσία ο καταδικασθείς για εμπορία ανθρώπων αστυνομικός

Αφού η διαθεσιμότητά του έληξε, ο καταδικασθείς αστυνομικός επέστρεψε στην υπηρεσία αν και υπάρχει καταδίκη…

Κυκλάδες-Σεισμοί: «Πυρά» Γεράσιμου Παπαδόπουλου κατά Συνολάκη και Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας (video)

Γερασιμος Παπαδοπουλος

Κυκλάδες-Σεισμοί: «Πυρά» Γεράσιμου Παπαδόπουλου κατά Συνολάκη και Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας (video)

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος άφησε αιχμές κατά της Πολιτική Προστασίας, όπως και του καθηγητή Φυσικών καταστροφών…

Θεσσαλονίκη: Νεκρός μέσα στην καμπίνα του φορτηγού του βρέθηκε 57χρονος Σέρβος

Χαλκίδα

Θεσσαλονίκη: Νεκρός μέσα στην καμπίνα του φορτηγού του βρέθηκε 57χρονος Σέρβος

Ο 57χρονος οδηγός εντοπίστηκε χθες τις βραδινές ώρες και άμεσα ενημερώθηκε τηλεφωνικά το Κεντρικό Λιμεναρχείο…