Δημοσκόπηση MRB: Δεν πείστηκαν από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη οι πολίτες

Το 58,4% των ερωτηθέντων (58,4%) αποτιμούν ως μη αποτελεσματικά τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

NewsRoom 17/09/2021 | 10:36

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης φαίνεται πως δεν ήταν αρκετές για να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα στην κοινωνία. Αυτό δείχνει δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star που διενεργήθηκε μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Ειδικότερα, μία εβδομάδα μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, το 58,2% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά τη θητεία της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση (37,4% σίγουρα αρνητικά, 20,8% μάλλον αρνητικά), ενώ παρόμοιο ποσοστό των ερωτηθέντων (58,4%) αποτιμούν ως μη αποτελεσματικά τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακόμα μεγαλύτερο είναι το ποσοστό αποδοκιμασίας όσον αφορά στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με στόχο να αντιμετωπίσουν την αλματώδη άνοδο των τιμών, καθώς φτάνει το 64%. Όμως και στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας, η πλειονότητα των ερωτηθέντων κρίνουν αρνητικά (54%) τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες και για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς το 50% εκτιμά ότι κινείται «μάλλον ή σίγουρα προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι 25,1% που εκτιμά ότι «κινείται σίγουρα ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση».   

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το υψηλό ποσοστό αρνητικών απόψεων που συγκεντρώνει ο Θάνος Πλεύρης, που ξεπερνά το 55%, ενώ μόνο το 21,1% των πολιτών εκφράζουν θετική γνώμη για τον υπουργό Υγείας. Για τους Χρίστο Στυλιανίδη και Τάκη Θεοδωρικάκο οι απόψεις των πολιτών είναι μοιρασμένες.

Τέλος, vς προς την πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει μονοψήφιο αριθμό, καθώς ανέρχεται στο 10,9% ενώ με αναγωγή φτάνει στο 11,9%.