Δημοσκόπηση MARC με ορίζοντα τις Ευρωεκλογές: Προηγείται η Νέα Δημοκρατία, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Screenshot 2024 03 16 215555

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των Ευρωεκλογών διαφαίνεται στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για λογαριασμό της Κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας η Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση του αποτελέσματος συγκεντρώνει το 35% των ψήφων και διατηρεί προβάδισμα 21,5 μονάδων έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δείχνει να ανακάμπτει δημοκοπικά και να παίρνει ξανά διαφορά από το τρίτο ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 13,5% των ψήφων και το ΠΑΣΟΚ το 12,8%. Συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση, το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει τρεις μονάδες και βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει μία μικρή διαφορά για τη δεύτερη θέση.

Στη δημοσκόπηση η «ανάκαμψη» του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδεται και στον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη που μετά το Συνέδριο μοιάζει να έχει βγει ενισχυμένος και να έχει συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του.

Σε μικρή απόσταση 0,7 της μονάδας, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ που φαίνεται – σε δεύτερη δημοσκόπηση- να περνά και πάλι στην 3η θέση.

«Μάχη» για την τέταρτη θέση, δίνεται μεταξύ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και της Ελληνικής Λύσης. Το ΚΚΕ εμφανίζεται στο 9,5%, ενώ η Ελληνική Λύση στο 9%.

Σε μεγάλη απόσταση ακολουθούν: η Πλεύση Ελευθερίας με 3,1%, η Νίκη με 3%, οι Σπαρτιάτες με 2,7%, η Νέα Αριστερά με 2,7%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%, οι Δημοκράτες με 2,2%, ενώ «άλλο κόμμα» δηλώνει το 4%.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…