Δημοσκόπηση κόλαφος για Μητσοτάκη και το σκάνδαλο των υποκλοπών: Δεν τον πιστεύει κανένας πολίτης πλέον

Το 64% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν σχέση με τις παρακολουθήσεις. Οι πολίτες αποδομούν πλήρως το «καλάθι του νοικοκυριού»

mitsotakis4

Tην άγνοια του πρωθυπουργού αναφορικά με τις υποκλοπές δεν δείχνουν να συμμερίζονται οι πολίτες, όπως καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, μόλις το 18% των ερωτηθέντων (στην έρευνα της Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha) απαντούν πως έχουν πειστεί από τη δήλωση του πρωθυπουργού πως ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν σχέση με τις παρακολουθήσεις μέσω κακόβουλου λογισμικού. Αντίθετα, η πλειονότητα των πολιτών «δείχνει» Μητσοτάκη (ποσοστό 64%), ενώ το υπόλοιπο 18% των ερωτηθέντων αποφεύγει να τοποθετηθεί.

 

dimoskopisi alpha 211122 11

Καλάθι του νοικοκυριού

Το ίδιο ηχηρό ράπισμα δέχτηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη όσον αφορά και για το καλάθι του νοικοκυριού, με  το 44% των ερωτηθέντων  να λέει ότι  δεν το  χρησιμοποιεί ενώ το 39% δυσκολεύεται να βρει πληροφορίες για τα προϊόντα που περιλαμβάνει. Σχεδόν οι μισοί (49%) θεωρεί ότι πρέπει να διευρυνθεί το καλάθι του νοικοκυριού, ώστε να περιλαμβάνει προϊόντα που καλύπτουν ευρύτερες ανάγκες των νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα, μόλις το 28% των ερωτηθέντων δηλώνει πως χρησιμοποιεί το καλάθι πολλές φορές, τη στιγμή που το 24% απάντα «λίγες φορές», ενώ το 44% «καθόλου». Ίδιο ακριβώς (28%) είναι το ποσοστό όσων θεωρούν πως το καλάθι καλύπτει τις βασικές ανάγκες της οικογένειας, με το 49% να απαντά αρνητικά.

dimoskopisi alpha 211122 3
Τελικά, το «καλάθι του νοικοκυριού» πετυχαίνει τον στόχο του; Μόλις το 4% απαντά «πολύ», ενώ το 35% απαντά «καθόλου». Συνολικά, το 32% απαντά πολύ ή αρκετά, ενώ το 52% καθόλου ή λίγο.

Απογοητευμένοι από τη Δικαιοσύνη για τις υποθέσεις κακοποίησης παιδιών

Απογοητευτική η εικόνα των πολιτών για την αντίδραση αστυνομίας, κοινωνικών υπηρεσιών και Δικαιοσύνης σε περιπτώσεις κακοποίησης ή εκμετάλλευσης παιδιών. Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες και πολύ περισσότερο η Δικαιοσύνη (σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%) δεν λειτουργούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε περίπτωση κακοποίησης παιδιών.   Ειδικότερα, το 67% δεν πιστεύει πως η Δικαιοσύνη λειτουργεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ το 53% απαντά το ίδιο όσον αφορά τις κοινωνικές υπηρεσίες. Μοιρασμένες φέρονται οι απόψεις των πολιτών, όσον αφορά την Αστυνομία.

 

dimoskopisi alpha 211122 5

 

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.