Newsroom

Newsroom

Δημοσκόπηση – κόλαφος για Μακρόν: Σχεδόν 6 στους 10 πιστεύουν πως… «δεν μπορεί»

Συνεχίζει δυστυχώς να κερδίζει έδαφος η Λεπέν 

AP21245627125722

Η πλειονότητα των Γάλλων (59%) εξακολουθεί να πιστεύει πως ο Εμανουέλ Μακρόν δεν μπορεί να «αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα που συναντά η χώρα», ωστόσο το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι τον εμπιστεύονται (37%) είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της περιοδικής δημοσκόπησης του Elabe για την οικονομική εφημερίδα LES ECHOS και το Radio Classique, που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν βλέπει το ποσοστό εμπιστοσύνης της να αυξάνεται ελαφρά στο 29% (+2 μονάδες), ενώ σε ότι αφορά την ακροδεξιά Μαριν Λεπέν περισσότεροι από ένας στους τρεις Γάλλους (34%) δηλώνουν ότι έχουν «θετική εικόνα».

Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό της μετά το ρεκόρ του Απριλίου (35%). «Ενώ θα μπορούσε να έχει πέσει μετά τις προεδρικές εκλογές, βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης. Η σχετική δημοτικότητά της είναι εδραιωμένη και φαίνεται να διαρκεί», σημειώνει αναλυτής του Elabe, σύμφωνα με τον οποίο «η Λεπέν σιγά σιγά, οικοδομεί κάτι στέρεο, πέρα από τις εποχικές διακυμάνσεις».

Στο ίδιο κλίμα σημειώνεται γαλλικά αεροδρόμια, ανάμεσα στα οποία το Σαρλ ντε Γκωλ και το Ορλί κοντά στο Παρίσι, θα πληγούν σήμερα και το σαββατοκύριακο από νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στην αρχή της υψηλής τουριστικής περιόδου.

Οι κινητοποιήσεις αυτές, στο πλαίσιο του υψηλού πληθωρισμού και της σαφούς ανάκαμψης της εναέριας κυκλοφορίας μετά την πανδημία της COVID-19, θα οδηγήσουν στην ακύρωση περί του 17% των πτήσεων αναχωρήσεων και αφίξεων στο αεροδρόμιο Paris-Charles-de-Gaulle (CDG) μεταξύ των 07:00 και 14:00 τοπική ώρα, σύμφωνα με την Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC).

Προληπτικές ακυρώσεις, οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν το 10% των κινήσεων των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Παρίσι-Σαρλ-ντε-Γκωλ σήμερα, ζητήθηκαν από την διοίκηση για λόγους ασφαλείας λόγω κινητοποίησης των πυροσβεστών με μισθολογικά αιτήματα, που υποχρεώνει να κλείσει ένα τμήμα των διαδρόμων προσγείωσης-απογείωσης στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γαλλίας.

Εξάλλου σήμερα και όλο το σαββατοκύριακο, οι μισθωτοί στις πλατφόρμες των αεροδρομίων του Παρισιού έχουν κληθεί από μια διασυνδικαλιστική οργάνωση να μετάσχουν σε “πολυτομεακή” απεργία, στην οποία περιλαμβάνεται ο Όμιλος ADP (Αεροδρόμια του Παρισιού) και οι υπεργολάβοι του, με αίτημα επίσης αυξήσεις μισθών.

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

via 252863 212661 type13262

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

Απαράδεκτος 44χρονος στη Χερσόνησο της Κρήτης άσκησε βία στη γυναίκα του και τα παιδιά του

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

fotovolida

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

Ο άνδρας εκτόξευσε χθες το απόγευμα μία ναυτική φωτοβολίδα που κατέληξε στην αυλή σπιτιού, με…

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

μιχαλης ρεππας

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

Το δικό του «αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου είπε ο Μιχάλης Ρέπας