Δημοσκόπηση GPO: Ισχυρό μήνυμα στους διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ-Σχεδόν 8 στους 10 επικροτούν τις κινήσεις Κασσελάκη

Παίζεται η δεύτερη θέση...ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της GPO μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές

dimoskopisi 17

Μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στο 12,9% καταγράφεται στην πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της GPO μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές που παρουσίασε το Star, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Η έρευνα έδειξε ότι οι εσωκομματικές κόντρες δεν βοηθούν τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται πλέον μόλις μία μονάδα πάνω από το ΠΑΣΟΚ και σχεδόν 4 από το ΚΚΕ. Ωστόσο η δημοσκόπηση έστειλε και ένα ηχηρό μήνυμα στους διαφωνούντες στην Κουμουνδούρου, καθώς πλειοψηφία επικροτεί τις κινήσεις Κασσελάκη.

Φίλης, Σκουρλέτης, Τζουμάκας αρνητικοί παράγοντες

Μάλιστα το 76,2% όσων θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θεωρεί ότι η στάση των κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη και Τζουμάκα δεν συμβάλει στην ενότητα του κόμματος.

Ακόμη, το 48,6% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές θεωρούν ότι όσοι διαφωνούν με τις επιλογές του κ. Κασσελάκη πρέπει να μείνουν στο κόμμα και να ασκούν κριτική ενώ το 43% θεωρεί ότι πρέπει να αποχωρήσουν.

 

gpo syriza kasselakis lathos

GPO SYRIZA KRITIKI

 

Μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ

Στο 23,7% καταγράφεται η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ συγκεντρώνει 36,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,9% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το ΠΑΣΟΚ με 11,9%.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,6% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 12,9%, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 11,9%, ΚΚΕ 8,5%, Σπαρτιάτες 3,5%, Ελληνική Λύση 5,4%, Νίκη 2,5% και Πλεύση Ελευθερίας 2,3%.

Συνεχίζει την κάκιστη εικόνα της η Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το 54,4% των πολιτών κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης μετά τις εκλογές ενώ το 43,8% την κρίνει θετικά. Το 55,5% θεωρεί ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

dimoskopisi kyvernisi

Η ακρίβεια και η οικονομία είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Ακολουθεί το πρόβλημα της ασφάλειας και της εγκληματικότητας.

dimoskopisi_gpo_akribeia_20439.jpg

 

Ανησυχία για το ενδεχόμενο σύρραξης στη Μέση Ανατολή, με 9 στους 10 να δηλώνουν πολύ και αρκετά.

dimoskopisi_gpo_polemos_mesi_anatoli_israil_06489.jpg

Οι περισσότεροι απαντούν ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει μια στάση ουδετερότητας.

dimoskopisi_gpo_polemos_mesi_anatoli_israil_ellada_c6b3e.jpg

 

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…

8o αυτοοργανωμένο Pride στην Θεσσαλονίκη: «Κι αν σκοτεινιάζουν τον κόσμο μας, με τους αγώνες μας του δίνουμε χρώμα»

Screenshot 2024 05 18 211853

8o αυτοοργανωμένο Pride στην Θεσσαλονίκη: «Κι αν σκοτεινιάζουν τον κόσμο μας, με τους αγώνες μας του δίνουμε χρώμα»

H πολυπληθής πορεία λαμβάνει χώρα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και κατά…