Δημοσκόπηση Alco – Νέο κλείσιμο της ψαλίδας – Μεγαλώνει η φθορά Μητσοτάκη

Η φθορά της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται και στη νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open Tv, καθώς το κυβερνών κόμμα χάνει μισή μονάδα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ που ανεβαίνει οριακά. Πλέον η διαφορά από το 8,9% διαμορώνεται στο 8,1%.

Κατά σχεδόν μία μονάδα μειώθηκε η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών για τα μέτρα της κυβέρνησης ενάντια στην ακρίβεια

Η φθορά της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται και στη νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open Tv, καθώς το κυβερνών κόμμα χάνει μισή μονάδα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που ανεβαίνει οριακά. Πλέον η διαφορά από το 8,9% διαμορώνεται στο 8,1%.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 30,6% (έναντι 31,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και ακολουθεί με 22,5% ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο οποίος κέρδισε 0,3%. Στην τρίτη θέση παραμένει το ΚΙΝΑΛ με 13%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 6% και είναι τέταρτο ενώ στο 4,9% είναι η Ελληνική Λύση. Οριακά στη Βουλή μπαίνει το ΜέΡΑ25 καθώς συγκεντρώνει 3%.

 
 

Η φθορά αγγίζει προσωπικά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς χάνει και άλλο στην εμπιστοσύνη των πολιτών. Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα;» το 34% επιλέγει τον πρωθυπουργό (36% το αντίστοιχο ποσοστό) ενώ 25% απαντά ότι προτιμά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ (23% το ποσοστό στην προηγούμενη μέτρηση).

 

Την ίδια πολίτες «βράζουν» με την κυβέρνηση και τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας (μείωση του ΕΝΦΙΑ και αύξηση του κατώτατου μισθού) που ανακοίνωσε καθώς το 49% απαντά ότι δεν στήριξαν το οικογενειακό εισόδημά τους. Το 23% εκτιμά «λίγο», το 14% απαντά «αρκετά» και μόλις το 2% «πολύ».

 

Χειρότερη θεωρεί ότι θα γίνει η οικονομική του κατάσταση το 60% όσων απαντούν ενώ 29% εκτιμά ότι θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Μόλις 4% απαντά ότι η οικονομική του κατάσταση θα βελτιωθεί.

Δημοσκόπηση Alco
 

Καταδικάστηκαν οι δύο εκπαιδευτικοί γονείς στη Λάρισα-Τους καταγγέλλουν οι κόρες τους για κακοποίηση

Καταδικάστηκαν οι δύο εκπαιδευτικοί γονείς στη Λάρισα-Τους καταγγέλλουν οι κόρες τους για κακοποίηση

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε σήμερα το ζευγάρι των εκπαιδευτικών, που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία, σε βάρος…